На 21 септември, от 18:00 часа, в Градската художествена галерия

...
На 21 септември, от 18:00 часа, в Градската художествена галерия
Коментари Харесай

Потомка на Йордан Йовков в Благоевград! Среща разговор с писателката Йова Станкова за новия й роман Затворен в теб 

На 21 септември, от 18:00 часа, в Градската художествена изложба в Благоевград Йова Станкова ще показа новия си разказ " Затворен в теб ".

“Затворен в теб ” е “дисекция на мъжкото схващане ”, както го назовава един от читателите в оповестено ревю за романа. В него се засягат тематики свързани с „ непознатото “ и „ своето “, на последващо място се развива тематиката за отчуждаването на хората, подбудено от дълги раздели.

Йова Станкова произлиза от рода на един от класиците на българската литература Йордан Йовков, нейната прабаба е негова племенница. Като дете младата писателка живее в Ангола, Африка, където посещава съветско учебно заведение. След като фамилията й се връща в България, приключва френска паралелка в 125-о СОУ " Боян Пенев " с проучване на непознати езици. Дипломира се в Лудвиг Максимилиан университет (Мюнхен) по специалностите " Наука за религията ", " Политология " и " Руски език ". Обича да пътува, издава преди няколко години дебютния си разказ " Галерия от светове ", а неотдавна предизвика читателите и с втория – " Затворен в теб ".

Йова Станкова е позната на феновете на актуалната българска литература в Благоевград още с първия си разказ “Галерия от светове ”, който е представяла още веднъж в Градската художествена изложба.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР