На 21 септември Kunwar Danish Ali, индийски мюсюлмански член на

...
На 21 септември Kunwar Danish Ali, индийски мюсюлмански член на
Коментари Харесай

BJP „легитимира“ речта на омразата: индийски мюсюлмански депутат

На 21 септември Kunwar Danish Ali, индийски мюсюлмански член на Народното събрание от партията Bahujan Samaj (BSP), беше подложен на ислямофобски мнения и обиди в общността от законодател от ръководещата партия Bharatiya Janata в Индия (BJP).

Депутатът от BJP Рамеш Бидхури нарече Али „ сводник “, „ терорист “ и употребява унизителното „ обрязан “ наред с други унизителни забележки в индийския парламент.

Продължете да четете

лист от 4 елементаЕгипет е изправен пред инспекция в Съединени американски щати след обвиняването за рушвет на сенатор Менендес Филипините Маркос-младши споделя, че смъртните случаи на лодки в Южнокитайско море се изследват Войната сред Русия и Украйна: Списък с основни събития, ден 588 < /h3> Какво се случва по-късно, когато Камарата на представителите на Съединени американски щати търси нов представител? завършек на списъка

Ал Джазира беседва с Али за случая, по какъв начин настояванията до министър-председателя Нарендра Моди да осъди държанието на Бидхури са останали без отговор и какво съгласно него споделя случаят за бъдещето на индийската народна власт.

Ал Джазира: Можете ли да ни кажете какво се случи в Народното събрание?

Али: Онзи ден имаше полемика по отношение на кацането на Чандраян-3 на южния полюс на Луната.

Изнесох речта си, възхвалявайки индийската научна общественост, всички държавни управления, които предизвикаха това, като се стартира от Джавахарлал Неру и се стигне до министър-председателя Нарендра Моди.

Споменах и приноса на нашия първи министър на образованието Маулана Абул Калам Азад. Направих единствено една саркастична забележка – че разликата сред днешното държавно управление и предходните държавни управления беше, че когато Джавахарлал Неру беше министър-председател, Азад сътвори [Индийските софтуерни институти или IITs] – които способстват доста в региона на технологиите – тъй като той беше назначен по това време, [когато] хората бяха с [а] теоретичен характер.

[След това] дадох образец, че неотдавна един шеф на IIT в Химачал Прадеш [щат] преподаваше на своите студенти – и видеото стана вирусно – че наводнения и лавини се случват [там], тъй като хората ядат невегетарианска [храна ].

Така че преди малко загатнах това – че хора с непросветен характер биват назначавани за шефове на IIT.

Когато депутатът от BJP господин Рамеш Бидхури стартира речта си, той направи всички [тези] отвратителни изказвания, че някои хора се надяват, че Моди би трябвало да бъде погубен като куче.

Как можете да употребявате този вид фраза? Възразих против стола. Тогава той загуби самообладание и стартира да злоупотребява с мен и моята общественост [наричайки ме] „ сводник “ и „ катуа “ (обрязан), наричайки ме „ терорист “.

Този вид неща се приказват всекидневно по улиците.

Но това е първият път, когато се случва на пода на къщата.

Подадох жалбата си на ръководителя на Лок Сабха [долната камара на парламента]. [Няма] никакви дейности от страна на [управляващата] партия. Написах писмо до министър-председателя най-малко да направи изказване, с цел да осъди сходно държание – другояче го легитимирате.

Ал Джазира: След този случай Бидхури беше назначен за началник на BJP в региона Тонк в Раджастан. Какво мислите за този ход?

Али: Вместо да изключат Бидхури от партията и да подхващат дейности, те го разпространяват като звезда в акцията. И по този начин, какво [означава]? Че партията легитимира речта на омразата, която произнесе в Народното събрание.

Ал Джазира: Вярвате ли, че сте били персонално набелязан?

Али: Набелязан съм, тъй като съм звучен, виновен мюсюлмански парламентарист. Защото вземам участие във всички диспути.

BJP споделяше: „ Искаме Конгрес mukt Bharat (Индия, свободна от Конгресната партия) “, само че същинското им желание е, че желаят съпротива mukt Bharat (Индия, свободна от опозиция). Те желаят законодателен орган, който няма мюсюлманско посланичество. Направиха го в личната си парламентарна партия. В BJP няма мюсюлмански народен представител.

Така че, в случай че мюсюлмански парламентарист като мен слага под въпрос държавното управление, тогава аз съм задачата.


Ал Джазира: Ако някой от мюсюлманската общественост сподели такива унизителни забележки, смятате ли, че щяха да бъдат подхванати строги дейности?

Али: Ако [ситуацията] беше противоположното, до този миг депутатът щеше да е изпъден от Народното събрание и те щяха да основат роман от „ Вижте какво е същинското лице на този водач на [общността]? “

Ако бях направил нещо – реагирах – те щяха да основат роман от „ О, вижте това. Талибаните са в Народното събрание. „ Терористите “ са в Народното събрание. “

Мога единствено да кажа, че са в парадайса на простаците. Народът на тази страна и болшинството общественост в тази страна към момента имат вяра в демокрацията и секуларизма.

Свързаните им организации вършат едно и също нещо на всички места. Те изпълниха толкоз доста ненавист в хората, че [наскоро] в Делхи млад мохамеданин с умствени увреждания, [който] имаше прасад (религиозно дарение) от храм, беше линчуван.

Неговото закононарушение беше, че взе прасад. Нападате всеки ден, линчувате хора всеки ден, само че в случай че има някаква реакция, незабавно ще дойдете с булдозерите.

Ал Джазира: Мислите ли, че в бъдеще мюсюлманските гласове ще бъдат изцяло потиснати?

Али: Те [BJP] не желаят нито един мохамеданин да бъде определен. Второ, те желаят даже и мохамеданин да бъде определен, той да бъде заплашван и предизвестен, че не би трябвало да може да приказва за себе си или за своята общественост в Народното събрание.

Начинът, по който са основали атмосферата [в страната] и в щата, където числя се, Утар Прадеш, желаят да основат същото и в Народното събрание. Те просто желаят да бъдеш като жив мъртвец: правата, които ти дава конституцията? Не би трябвало да желаете тези права.

Ал Джазира: Опозиционните партии демонстрираха поддръжка. Това кара ли ви да се чувствате по-добре?

Али: Виж, в оня ден, когато това се случи, не можах да дремя цяла нощ. Главата ми гореше. Не споделих на жена си и децата си. На идващия ден, когато това видео стана вирусно и пресата ме попита [за това], бях прочувствен.

Не [само] бях измъчван. Мюсюлманите по улиците чуват това всеки ден. Сега влезе в Народното събрание.

Сега съм още по-наранен, че след този случай [няма] нито едно наказание от страна на министър-председателя, нито едно наказание от страна на ръководещата партия на Индия. Какъв вид общество [искате] да създадете?

Ал Джазира: Очаквали ли сте в миналото да се случи нещо сходно?

Али: На изборите за заседание в Делхи през 2020 година някои депутати и министри от BJP произнесоха речи на омразата и в границите на месеци бяха нараснали.

Така че законодателите и водачите на BJP считат, че като вършат тези типове речи на омразата, те ще получат застъпничество от най-високия пост.

Аз имам вяра в демокрацията и парламентарната система на моята страна. Надявам се хората в тази страна да одобряват апела да имат хармонично общество и да дадат урок на тези разпалватели на ненавист.

Това изявление е редактирано и кратко за изясненост и дължина.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР