Водата е чиста и все повече български плажове са със

...
Водата е чиста и все повече български плажове са със
Коментари Харесай

Бетонирано ли е Черноморието ни? Усмихвайте се на чужденците, зове министърът на туризма

Водата е чиста и от ден на ден български плажове са със „ Син байрак “, сподели Евтим Милошев

Тези съществуващи, битуващи, самобичуващи се констатации, че сме се бетонирали и единствено с алкохолен туризъм се занимаваме и при нас идват най-евтините туристи, са доста пресилени и доста крайни. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия министърът на туризма Евтим Милошев.

„ Големите дестинации ни превъзхождат във връзка с усмивките на хората, които работят в туризма. Трябва повече да се усмихваме. Това отношение към екскурзианта би трябвало да е навсякъде. Не единствено хората, които са заети с съответната работа, само че и всички би трябвало да знаем, че при нас идват доста чужденци и би трябвало да имаме положително отношение към тях “, добави той.

„ Категорично мога да кажа, че проблемите в Царево са решени и мостът, който свързва града с Ахтопол, както и другият към Василико са подготвени. Може би има довършителни работи. На 1 юни ще са в употреба “, акцентира министърът. 

Той заяви, че нарастват плажовете със „ Син байрак “ и към този момент броят им е 23. 

„ Водата по българското Черноморие е чиста. Все повече хотелиери наемат частни лаборатории и вършат всекидневен мониторинг на водата, с цел да знаят какво е положението й “, акцентира Милошев. 

Според него, освен в туризма, а и във всичко, е въпрос на информационна тактика. По нашето Черноморие може да се предложи артикул за всевъзможен усет за всевъзможен клиент и за всеки тип туризъм. Той изясни, че огромният проблем пред летния сезон е неналичието на задоволително работна ръка, макар че заплащането в бранша е сензитивно нараснало.

„ Има плажове, които не са атрактивни и една от аргументите е неприятната инфраструктура. Те са прелестни, само че не са атрактивни по механически аргументи “, съобщи министърът. 

Имаме голям капацитет за културен, исторически, археологически туризъм, както и по СПА. Ние сме на второ място по минерални извори след Исландия в Европа, добави той. 

„ Традиционно имаме доста положителни експерти, имаме учебни заведения и колежи, където образоваме фрагменти. В момента най-големият ни проблем е неналичието на работна ръка, освен в туризма, несъмнено “, посочи Милошев. 

„ Ние българите няма какво да се изненадваме от нашето Черноморие, тъй като сме една обичайната морска страна. Всички помним слънчевите крайбрежия и златните пясъци на родното Черноморие през 80-те години, което беше наедно със Средиземноморието и беше най-предпочитаната дестинация, изключително за Източна Европа “, добави той.

Всеки, който не е ходил скоро на нашето Черноморие, може да види туристическия артикул, който се развива доста положително, съобщи министърът. 

" Трябва да отбележим, че сме в обстановка на доста сериозна конкуренция от нашите съседи - Турция, Гърция, Хърватия, Кипър - това са страни с доста сериозна политика, с доста сериозна инвестиция в рекламата на своя туристически артикул. Времената се менят, само че положителното, хубаво, наше Черноморие съществува ", добави той.

„ Оборотът, който вършим в туризма е към 7,5 милиарда лв.. Това е съществено перо за Брутния ни вътрешен артикул “, сподели още Милошев. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР