На 21 август иранското Министерство на външните работи проведе пресконференция,

...
На 21 август иранското Министерство на външните работи проведе пресконференция,
Коментари Харесай

Техеран разкритикува САЩ, че се опитват да саботират процеса на подобряване на отношенията между страните в Близкия изток

На 21 август иранското Министерство на външните работи организира конференция, на която бяха разисквани тематиките за иранско-американските връзки и районната обстановка. Говорителят на министерството Насър Канани съобщи, че Съединени американски щати не желаят да видят възстановяване на връзките сред страните в Близкия изток и се пробват да саботират този развой.

По думите на Канани, до няколко дни Иран ще изпрати формален дипломат в Саудитска Арабия. По време на визитата на иранския външен министър в Саудитска Арабия двете страни разискаха съдействието в областите на политиката и стопанската система. В момента страните в района демонстрират дейна атмосфера за съдействие и започнаха потребен разговор върху съответните тематики. Съединените щати обаче не престават непрестанно да основат спънки за процеса.

„ Фактите потвърждават, че съдействието сред арабските страни действително тревожи Вашингтон. Това опонира на актуалната наклонност за подсилване на стабилността, сигурността и районната интеграция, както и на подобряването на съдействието сред страните от района. Всички страни признават, че Съединени американски щати стартират да разполагат спомагателни военни сили тук, което явно е акт на провокация “, добави още представителят.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР