На 21.01.2019 г. по традиция на Бабинден се състоя 10-тото

...
На 21.01.2019 г. по традиция на Бабинден се състоя 10-тото
Коментари Харесай

Българската Шехерезада стана „Мисис Баба“ 2019

На 21.01.2019 година по традиция на Бабинден се състоя 10-тото юбилейно издание на състезанието „ Мисис Баба “. Успоредно с него се организира и единственият в света интернационален конкурс за баби Grandma Universe.

Домакин на състезанието беше комплекс „ Монтесито “. Над 300 кандидатки от цялата страна обявиха предпочитание да вземат участие в конкуренцията. Целта на този конкурс е да даде образец за модерна баба – красива, поддържана, работеща, щастлива и радваща се на живота, любяща майка и баба, със самочувствие и персонално пространство. До финала на състезанието „ Мисис Баба” журито позволи 10 кандидатки. Тази година прави усещане, че множеството са с по три деца и няколко внуци.

Участие в конкуренцията Grandma Universe 2019 взеха представителки от 5 континента. Отново се наблюдаваше засилено наличие на азиатки. Това не е инцидентно, защото няколко следващи години короната отива в Азия.



Символичен хазаин на състезанието Мисис Баба 2019 беше първата носителка на купата Капка Амзина. В ролята на хазаин на интернационалният конкурс Grandma Universe и водещ на събитието бе Grandma Universe 2016 – Дони Чачова.

Мисис Баба 2018 Aнета Паскалева съобщи короната на Мисис Баба 2019 и се включи в конкуренцията на интернационалния конкурс, представяйки България.

Всички участнички в интернационалния конкурс бяха отседнали в комплекс „ Монтесито”. Специалната национална вечер с фолклорна група „ Дилмани “ се организира в ”Кафана Стефанович”. „ Дари Травел “ им подари туристическа обиколка на София, а Code Beauty се погрижиха за съвършената им визия на финала на състезанието. Гостите се любуваха на специфична селекция артикули на изворна вода „ Бачково”. Участничките получиха дарове от Refan - с дестилат от роза, козметика на „ TEOXANE”, „ Premium Health Products “, Gallerato на госпожа Славка Занева. Както обикновенно прелестната торта за юбилея беше дело на сладкарници Неделя. Събитието по традиция имаше и благотворителен темперамент. Средствата бяха предоставени на К.Г.Б. – Клуб на готините баби. В най-интересния тур с гениите всички участнички блеснаха с осъществяванията си. Те пяха, танцуваха, рецитираха. Журито по традиция формирано от носителки на купата Мисис Баба пред годините в лицето на Татяна Трайкова, Цветеслава Гълъбова, Ваня Георгиева, Даниела Цветанова, Капка Амзина, както и специфичните посетители – юрист Биляна Тончева, Велина Ефтимова – Refan, Даринка Кръстева, Мадлена Иванова, Нели Пандилова и Grandma Universe 2018 - Елена Крумхолц избра следните победителки:

Мисис Баба България 2019 – Стефка Стаменова - от Пловдив на 50 години – радио и тв публицист, повествовател на същински истории, за което е наречена българската Шехерезада. Мото – “Най- същестеното е невидимо за очите “

Мисис баба 2019 I -Цветанелия Колева

Мисис баба 2019 II - Славка Йовчева

Мисис баба 2019 III - Марияна Станчева

Мисис баба 2019 IV – Айше Дрянова
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР