На 20-ти юли индийската лунна станция Чандраян-3 завърши четвъртата си

...
На 20-ти юли индийската лунна станция Чандраян-3 завърши четвъртата си
Коментари Харесай

Индийската станция Чандраян-3 завърши четвъртата си маневра за повдигане на орбитата

На 20-ти юли индийската лунна станция Чандраян-3 приключи четвъртата си маневра за издигане в орбита. Двигателите бяха включени при оптималното доближаване на галактическия транспортен съд към Земята, което докара до повишение на апогея му (най-отдалечената точка на орбитата от центъра на Земята). Следващата сходна маневра е планувана за 25-ти юли, оповестиха от Индийската организация за галактически проучвания (ISRO).

Поетапното доближаване към Луната е планувано в границите на нискоенергийния метод на ISRO към лунните задачи. Като част от него Чандраян-3 постепенно усилва орбитата си преди окончателното напредване към Луната. Опитът за прилуняване ще се състои на 23-24-ти август.

Чандраян-3 се състои от три елементи: модул за кацане, задвижващ модул и роувър с научно съоръжение. Задачата на лунохода е да извърши химически разбор на лунната почва и да тества разнообразни принадлежности и технологии, предопределени за галактическите задачи.

Предишният опит на ISRO да изпрати модул за кацане и роувър на Луната бе сбъднат през 2019 година в границите на задачата Чандраян-2. Мисията приключи несполучливо: заради проблеми с връзката апаратът се разруши при конфликта с Луната.

В случай на триумф на Чандраян-3 лунният роувър ще работи на повърхността на спътника в продължение на 14 земни дни (един лунен ден). Апаратът не е приспособен за работа при извънредно ниските температури на лунната нощ, означи по-рано ISRO.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР