На 20 септември, вторник, от 18.00 часа в Регионална библиотека

...
На 20 септември, вторник, от 18.00 часа в Регионална библиотека
Коментари Харесай

Концерт на Колегиум ОСАННА в добричката библиотека на 20 септември

На 20 септември, вторник, от 18.00 часа в Регионална библиотека " Дора Габе ", Добрич, “Младежко сдружение-България ” в партньорство с библиотеката провеждат камерен концерт с премиерни осъществявания.

Библиотеките са изпълнени с плодородни сили. В това извън-храмово свято пространство “Колегиум ОСАННА ” ще извърши за първи път творби на композитора Георги Попов, полагащи основите на един самобитен музикален Пантеон. Ще прозвучат четири дребни кантати за пиано и гласове по стихове на Иван Вазов. От “Епопея на забравените ” - “Раковски ” (с откъс от неговото “Символ верую ”), “Левски ”, “Паисий ” и от “Тъгите на България ” - “Лейди Странгфорд ”. За първи път ще прозвучат клавирни и цигулкови миниатюри, както и дребна кантата върху един от първите анонимни поетични текстове в българската литература “Похвала за цар Симеон ”.

Колегиум ОСАННА се състои от артисти и инструменталисти от разнообразни възрасти и националности, които основават и извършват старинна и модерна духовна музика. Изпълненията на музикантите във Виена, Париж, Москва, Рим, Белград, София, Солун и доста други, измежду които присъединяване на 28 и 29 юни 2019 година в празничните богослужения в Базиликата „ Св. Петър “ във Ватикана, постоянно са предизвиквали неповторими и незабравими духовни прекарвания измежду слушатели от целия свят.

В тази стратегия Колегиум ОСАННА е в състав: доктор Елица Христова - диригент, пианист, Георги Попов - композитор, баритон, Олга Цветкова – сопран, Боряна Терзиева – мецосопран, Борис-Михаил Попов – бас, цигулар.

Концертът е със свободен вход и е част от поредност концерти, проведени по план на “Младежко сдружение-България ” Невидими пространства и форми, в партньорство с доста библиотеки в страната. Проектът за концертите през септември в Добрич, Варна, Шумен и Ловеч се осъществя с финансовата поддръжка на Министерство на културата ‘22.

На разположение съм за повече информация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР