На 20 октомври /петък/от 17.30 часапопулярниятполярен изследовател–проф. Христо Пимпирев,ще гостува

...
На 20 октомври /петък/от 17.30 часапопулярниятполярен изследовател–проф. Христо Пимпирев,ще гостува
Коментари Харесай

Бургас  посреща проф. Христо Пимпирев

На 20 октомври /петък/от 17.30 часапопулярниятполярен изследовател–проф. Христо Пимпирев,ще гостува вБиблиотеката вБургас, с цел да показа книгата си –„ Антарктическият стопаджия “.По време на срещата с скъпите мемоари, гледки, истории и обстоятелства от първо лице, българският визионер и водач на антарктическитеекспедиции до Ледения континент ще бъдев компанията на фотографа и публицист Иглика Трифонова–една от стоте дами в полярната просвета и образованиеиучастник в пет български експедиции до Антарктида.

Срещата с проф. Пимпирев се осъществя по покана на Бургаския Филиал на СУ„ Св.Климент Охридски ”ис партньорството на Община Бургас, а входъте свободен.

Повечето българи са чували името на Христо Пимпирев и си спомнят усмихнатия професор от телевизионния екран. Знаят за експедициите и за нашата база на Антарктида, за компликациите, с които полярниците ни срещат, и за триумфите, които реализират на Ледения континент всяка година. Но кой е индивидът зад необятната усмивка?!Как е съумял да трансформира персоналната си фантазия в държавна политика и към този момент десетилетия наред да основава позитивен облик на България по света? Какво го стимулира и въодушевява и му дава сили праволинейно да върви напред?

Отговорите на тезии доста другивъпроси проф. Пимпирев събира сред кориците на една същинска приключенска книгаи ще опише персонално на бургазлии на 20 октомври в Библиотеката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР