На 20 ноември трябва да бъде пуснато движението по бул.

...
На 20 ноември трябва да бъде пуснато движението по бул.
Коментари Харесай

Евгени Крусев: Ремонтът на бул. "Дондуков" не е приключил


На 20 ноември би трябвало да бъде пуснато придвижването по бул. „ Дондуков “. Това съобщи заместник-кметът по превоз на Столична община Евгени Крусев в отговор на въпрос на БГНЕС, за какво се е наложило поправяне на към този момент ремонтирани сектори от този централен софийски бул..

Най-вероятно заместник-кметът има поради, че на 20 ноември се чака да бъде намерено придвижването по целия бул. „ Дондуков “, който се ремонтира на три елементи: 1. правата от Министерски съвет до кръстовището на бул. „ Дондуков “ и улица „ Раковски “; 2. правата от кръстовището на бул. „ Дондуков “ до бул. „ Васил Левски “; 3. правата от бул. „ Васил Левски “ до улица „ Кракра “.

Тези три прави не бяха затворени по едно и също време, а поетапно, с цел да не се основава напрежение измежду водачите в така и така претрупания столичен трафик. Първо бяха затворени за придвижване първата и третата права.

Според информация от 15 септември 2017 година те са пуснати в придвижване. Въпреки че те са отворени за коли, строителните действия по „ Дондуков “ не престават, като се чака придвижването да бъде напълно отворено в последния ден на октомври, сочи публикуваната тогава информация.

На 4 ноември, събота, т.е. повече от месец и половина, откакто придвижването по булеварда в региона от Министерски съвет до улица "Раковски" е реалност и настилката от павета бе подредена, се наложи нейното коригиране. Става дума за правата на „ Дондуков “ сред улиците „ Бачо Киро “ и „ Будапеща “. Движението там беше заградено и майстори пренареждаха още веднъж паветата, които бяха сложени напълно неотдавна.

На въпрос за какво се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът Крусев съобщи, че ремонтът на бул. „ Дондуков “ още не е завършил. „ Има още работи, които има да се извършват по велоалеята, по паветата, където това е належащо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия бул. по този начин, че работата продължава. Когато завърши ремонтът ще може да приказваме за приключен бул. “, добави зам.-кметът по превоз.

Евгени Крусев увери още, че всички наказания, които могат да бъдат наложени и, които са установени от надзора, ще бъдат наложени ще бъдат приспаднати от заплащането към фирмата-изпълнител на градежа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР