На 20 ноември 1945 г. започва първият в историята на

...
На 20 ноември 1945 г. започва първият в историята на
Коментари Харесай

Нюрнбергските процеси: Когато истинският обвинител е цивилизацията

На 20 ноември 1945 година стартира първият в историята на човечеството интернационален углавен развой в немския град Нюрнберг. 21 нацисти са изправени пред Темида. 
Съюзниците в лицето на Съединени американски щати, Съветския съюз, Англия и Франция се приготвят да санкционират немските военнопрестъпници от 1943 година и се съгласяват да проведат невиждано обществено дело след разгрома на нацистите.
Шест месеца след прекратяването на Втората международна война на европейския фронт, прокурори от четири страни победителки събират 300 000 свидетелски показания и 6600 доказателства, поместени в 42 тома списък.
Процесът се случва в Нюрнберг, защото има алегорично значение. Именно там Хитлер провежда всеобщи мероприятия преди войната и там се одобряват антиеврейските закони през 1935 година

" Изключително огромна работа е свършено във връзка с разсекретяването и систематизирането на документи. Една от новите тематики, която досега не е повдигана, е обвързвана с геноцида против мирното съветско население на Съветския съюз по време на окупацията на немците ".
Това съобщи в предаването доктор Пламена Заячка, единственият политически представител от България по време на интернационалната конференция в Москва, отдадена на 75-та годишнина от Нюрнбергските процеси.
Д-р Заячка означи, че става дума за геноцид на сред 13 и 18 млн. мирни поданици, които са избити по извънредно жесток метод. " Едно от предложенията, което пристигна от основния прокурор на Русия, е в законодателството да влезе думата `геноцид над руското население`. Главният прокурор на Италия също разкри такива случки в страната по време на окупацията - едно село, което цялото е унищожено, дружно с всички поданици, които се крият в църквата ", описа още доктор Заячка.

По думите ѝ 75-години след Нюрнбергските процеси към момента има неразкрити документи, които занапред ще демонстрират образци за зверства. Според доктор Заячка тези невиждани процеси, извършени след Втората международна война, са образец по какъв начин интернационалните сили могат да реализират триумфи в борбата против злото - в тази ситуация немския националсоциализъм. " Виждаме обаче, че в съвремието има такива практики, в които интернационалните институции употребяват интернационалните правни принадлежности за политически цели и напън ", сподели Заячка. Тя даде образец с резолюцията на Европейския парламент от 19 септември 2019 година, в която се твърди, че Германо-съветският контракт за ненападение е причина за Втората международна война.
Припомняме, че по време на Нюрнбергските процеси о

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР