На 2 юли 2016 г. новооткритата обществена зона на Пристанище

...
На 2 юли 2016 г. новооткритата обществена зона на Пристанище
Коментари Харесай

Red Bull набира смелчаци, които да надмогнат гравитацията!

На 2 юли 2016 година новооткритата социална зона на Пристанище Варна ще се трансформира в сцена на луди изобретатели, които постоянно са желали да размахат криле. Атрактивното съревнование Red Bull Flugtag, което на немски значи безусловно „ ден за хвърчене “, събира хиляди възторжени фенове по света и в този момент идва за първи път у нас.

На този стадий екипът на Red Bull Flugtag набира майстори, инженери, дизайнери, спортисти и всевъзможни щури летци, които би трябвало да аплайват със своя идея за първообраз. Летателните апарати, които ще бъдат позволени до надпреварата, са задвижвани единствено от въображението на целия тим и тялото на водача.

През годините феновете са ставали очевидци на всевъзможни опити за хвърчене – летящи пилета, ракетни структури, апарати, отдадени на Мис Пиги и Елвис, сандвичи, птици, даже и летящи рояли. Състезанието се е трансформирало в синоним на супер-забавление, щури хрумвания и непроменяемо доказателство, че за човешкото въображение няма граници.

Летателният капацитет на изобретението, обаче, не е най-важното. Red Bull Flugtag е на първо място съревнование за смели хрумвания и креативност. Оригиналността на прототипа, както и  артистичните качества на всеки тим, са на фундамент. Изисква се гений за зрелищно зрелище, което да ентусиазира публиката и журито. Шоуто на тима и летателните апарати ще бъдат оценени от осем съдии, които ще дефинират и огромната тройка спечелили. За най-хубавите три тима Red Bull планува огромни извънредни награди.

Red Bull Flugtag има над 20-годишна история. Първото по рода си събитие е проведено във Виена през 1992 година и от този момент до момента е посетило над 45 страни по света, а общият брой надпревари е над 145. Вече хиляди дръзки участници по света са изграждали своето неповторимо и невиждано летателно знамение! Най-дългият прелет, сбъднат единствено с човешката мощ и воля, е от феноменалните 78,64 метра, реализиран през 2012 в Лонг Бийч, Калифорния. Най-посетеното събитие Red Bull Flugtag е това в Лондон, Англия, през 2003г. – 350 000 души! Може би звучи необикновено, само че феновете онлайн на събитията Red Bull Flugtag през годините надвишават 8 милиона души!

Набирането на идейни планове е до 25-ти април. Подробна информация за конкуренцията можете да откриете на адрес: www.redbullflugtag.bg или на телефон 0700 20733 от 9.30 до 18.30 часа в работни дни (без в допълнение нарастване на тел. услуга).

„ Денят на полета “ кани гениите, лудите глави и мечтателите в тази невиждана до момента у нас въздушна конкуренция в морската ни столица 2-ри юли от 10.30ч.

Red Bull Flugtag Bulgaria | Facebook 

Снимки: Red Bull 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР