На 2-ри септември летище Варна ще посрещне едномилионния пътник за

...
На 2-ри септември летище Варна ще посрещне едномилионния пътник за
Коментари Харесай

1,1 млн. чуждестранни туристи са преминали през летище Бургас този сезон


На 2-ри септември летище Варна ще посрещне едномилионния пасажер за тази година. Това сподели в Созопол служебният министър на туризма Илин Димитров. 1,1 млн. са задграничните туристи, минали през летище Бургас този сезон. Отрасълът последователно се възвръща, като спадът спрямо базовата 2019 година, преди пандемията, е единствено с 20%, акцентира министър Димитров. 

Единствено застой се следи на немския пазар този сезон, сподели министър Илин Димитров: 

" Германците се задържат на равнищата от предходни години, само че имаме растеж на други пазари като Чехия. Дори шеговито се споделя, че чехите са новите германци. Поляците бележат доста сериозен растеж, израелците. Очакваме министърът на Израел също да ни посети есента. Имаме растеж и от Обединеното кралство на туристи ".

Министерството на туризма е стартирало акция " Преоткрий лятото " за удължаването на туристическия сезон, сподели още Илин Димитров: 

" Стартираме няколко хубави начинания идната седмица. Едната от тях ще бъде конкурс, нагледно казано конкурс, само че ще отворим стратегия за искащи който желае да се причисли като доброволец на щандовете на министерството и да оказва помощ при популяризирането на активността ни. Ще създадем конкурс за най-хубава фотография " Чудесата на България ", където хората, които имат предпочитание, могат да ни изпращат фотоси от красиви места на България, от фестивали, от места, които биха събудили интерес. Ние надлежно ще покажем от кого е фотографията. Накрая ще има жури и ще има и наградени ".

" Българският туристически артикул е добър. Плажовете ни са чисти. Затова би трябвало да създадем всичко допустимо да спрем отрицателната акция за българския туризъм ", акцентира министър Димитров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР