На 2 ноември 2021 г. в 12:00 ч. Възраждане ще

...
На 2 ноември 2021 г. в 12:00 ч. Възраждане ще
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Еврозоната гори в инфлация, но служебното правителство ни води натам

На 2 ноември 2021 година в 12:00 ч. " Възраждане " ще организира митинг пред Министерството на финансите.

Причината за митинга е информация, съгласно която служебното държавното управление на Румен Радев интензивно работ и за въвеждане на еврото в България, освен това небрежно и без социална прокламация.

Разбира се, държавната агитация е едностранчива и напълно в интерес на еврото. Показва се най-вече едната позиция и тя е " за " влизането на България в еврозоната.

" Нашите икономисти направиха разбор, който демонстрира по какъв начин действително би изглеждало влизането на България в еврозоната . За разлика от разбора на пригласящите на държавното управление, заради един или различен интерес, нашите икономисти са сериозно мислещи и самостоятелни, а анализът им е неутрален ", сподели доктор Костадинов, ръководител на " Възраждане " и претендент за президент.

News.bg ви показва синтезирана извадка от разбора на икономистите на " Възраждане ". С него те обосновават позицията си за опазване на една от най-старите валути в Европа - българския лев.

Еврото - още едно инфлационно цунами

Инфлацията, покачването на цените, към този момент се трансформира в главен проблем за българите. Няма значение на коя политическа партия са симпатизанти - всеки усеща по джоба си покачването на цените. Специално хората с ниски приходи релативно по-тежко понасят този удар - защото главните артикули, които купуват всеки ден, нарастват, а приходите на по-бедните си остават ниски. В резултат бедните стават още по-бедни. Замяната на 140-годишния български лев, един от знаците на самостоятелна България след Освобождението, с евро ще докара до още по-интензивно повишаване на цените. Според последните данни, оповестени от Евростат на 29 октомври, излиза наяве, че годишната инфлация в еврозоната е 4,1% и с това тя е най-висока от 13 години насам.

Еврозоната гори в инфлация и освен това състояние е незаконно да ни водят натам . Н еобяснимо е , за какво желаят да ни хвърлят в бездната българските ръководещи ?!

Последните данни на Евростат демонстрират и различен антирекорд: в самата еврозона най-висока инфлация регистрира най-новата страна членка - Литва, с цели 8,2% публично записано повишаване на цените през октомври по отношение на миналата година. Примерът с Литва е доста непосредствен до България и би трябвало да ни даде урок. Литва е последната страна, приела еврото (2015 г.), като преди този момент тя се отхвърли от валутния си ръб. Мислейки за Литва, всеки от нас - от елементарния човек до бизнесмена - може да се тормози и за България, и то с съображение! При нас евентуално ще бъде още по-зле. Практиката демонстрира, че няма страна, приела еврото, където хората да не са потърпевши от повишение на цените. Всеки от нас има визия с какви цени са се сблъскали жителите на Гърция, Испания, Италия, Белгия, Холандия, Германия директно след отхвърли от националните си валути и замяната им с евро.

На 2 ноември 2021 година от 12:00 ч. Възраждане ще организира митинг пред Министерството на финансите . П риканва ме всеки разумен българин, който е угрижен за финансовото си оцеляване, да се причисли към нас .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР