На 2 май се навършват осем години от трагичните събития

...
На 2 май се навършват осем години от трагичните събития
Коментари Харесай

Руското посолство: Никога няма да забравим това ужасно престъпление

" На 2 май се навършват осем години от трагичните събития в Одеса. На този ден през 2014 година фашистващи украински варвари направиха кървава кавга над тези, които бяха излезли против държавния прелом на майдана, против политиката на новата власт в Киев и разпространението на нападателния шовинизъм. Хората са набутани в Дома на профсъюзите, където са изгорени. Тези, които се опитваха да се спасят, са пребити на място ".

Това написаха във Facebook от съветското посолство в София.

" Всъщност, Одеса е повторила ориста на беларуска Хатин от 1943 година 48 души бяха изгорени, се задушиха от дима или починаха, падайки от горните етажи на подпаления от националистите Дом на профсъюзите, пробвайки се да избягат.

" Цивилизованият " Запад по некултурен метод резервира безмълвие.

Трябваше да се направи единствено едно нещо - да се намерят тези, които са направили всичко това. Какво се случваше там, видя целия свят безусловно онлайн. Не се задаваше въпросът, какво се е случило.

Никога няма да забравим това извънредно закононарушение. Ще работим с цел да се намерят и да се санкционират виновните за тази покруса ", допълват съветските дипломати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР