На 2 февруари 2018 г., министърът на енергетиката Теменужка Петкова

...
На 2 февруари 2018 г., министърът на енергетиката Теменужка Петкова
Коментари Харесай

Работодателските организации настояват за оставката на Теменужка Петкова

На 2 февруари 2018 година, министърът на енергетиката Теменужка Петкова си разреши в ефира на Българската национална телевизия да изрече серия от лъжи, което приказва или за целеустремено заблуждаване на публичното мнение, или за липса на професионализъм.

Това декларират в своя позоция работодателски организации.

В изявлението си пред Българска национална телевизия министър Петкова приказва за „ свободен “ пазар на електрическа енергия, върху който страната не можела да въздейства, комфортно пропускайки обстоятелството, че на същия този „ свободен “ пазар на процедура вземат участие единствено две сдружения, благосъстоятелност на страната, посредством борса, също благосъстоятелност на страната.

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), представляващи над 80% от българският бизнес, изрично не одобряват сходно безочливо държание от страна на представител на изпълнителната власт. Това държание още един път потвърждава правилността на решението ни да откажем присъединяване в следващата безплодна среща с министъра на енергетиката, да сезираме Комисията за защита на конкуренцията по отношение на цените на електрическата енергия, както и да организираме огромен митинг против безобразията в енергетиката, който ще се организира на 28 февруари т.г., от 11.00 часа.

Заради неистините и операциите, поради неспособността й да се оправи с проблемите в бранш „ Енергетика “ и, най-много, поради изоставените промени, настояваме за оставката на Теменужка Петкова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР