На 19 юни 2022 г. от 11:00 до 16:00 ч.

...
На 19 юни 2022 г. от 11:00 до 16:00 ч.
Коментари Харесай

Научен фестивал “Младите – за Земята!” обединява две национални еко инициативи за ученици

На 19 юни 2022 година от 11:00 до 16:00 ч. в Биологическия факултет към Софийски университет “Св. Климент Охридски ” ще се организира фестивалът “Младите – за Земята! ”.

Две организации сплотиха сили: Сдружение “Образование без раници ” с самодейността “Стани покровител за Земята с Кан Академия! ” и Фондация “Сай Хай ” с самодейността “Еко първенци ”. Целта е да се увеличи информираността и ангажираността на възпитаници и младежи в България по тематики за опазването на биоразнообразието, попречване на екологични проблеми и адаптиране към климатичните промени. Входът е свободен. Всеки фен на екологията – възпитаник, преподавател, родител е добре пристигнал.

От 11:00 до 12:30 ч. 15 училищен тима от София, Хасково и Враца ще покажат решенията си за справяне с локални екологични проблеми в осъществяване на. Научните разработки на учениците включват системи за филтриране на питейната вода от уран или микропластмаса, новаторски способи за преработване на облекла и пластмаса, решения на проблеми като светлинно замърсяване, противозаконните сметища, бездомните животни. Учениците са планували и увлекателни демонстрации, игри и дарове за публиката. Посетителите ще могат да гласоподават за избор на тим – победител. Работата на учениците ще бъде оценена и от експертно жури, както и от представители на норвежката организация “Change the world ”, един от сътрудниците в самодейността “Еко първенци ”.

От 13:20 до 15:45 ч. “Образование без раници ” ще даде опция на посетителите да се срещнат онлайн с част от специалистите, присъединили се в. Представители на “Грийнпийс България ”, “Българска Фондация Биоразнообразие ”, “Хармоника ”, преподаватели по биология и други специалисти ще описват за своята специалност и ще дават отговор на въпроси. Целта е да се вдъхновят и осведомят участниците за допустимо професионално развиване в областта на биологията и екологията. В края на събитието ще бъдат наградени и спечелилите от Националното съревнование по биология и екология с Кан Академия.

Разгледайте цялата стратегия.

е една от водещите цивилен експертни организации в сферата цифровизация на образованието. Сдружението съветва МОН, учебни заведения и обособени учители, а един от знаковите им планове е българската версия на най-мащабния безвъзмезден онлайн портал за обучение в света,. Проект “Стани покровител за Земята с Кан Академия! ” се провежда от “Образование без раници ” с финансова поддръжка по план “Game over? Do not let climate change end the game ”, изпълняван в България от Българска фондация Биоразнообразие с поддръжката на стратегия DEAR (Development Education Awareness Raising) към Европейската комисия. Основен финансов сътрудник на “Образование без раници ” и Кан Академия на български до 2023 година е фондация “Америка за България ”. еМАГ България е главният спонсор на премиите в трите Национални надпревари 2022 с Кан Академия по математика, информатика и екология и биология.

            е основана през 2019 година и е извънкласно занятие, което залага на проблемно-базираното учене и има за цел да добави образователните уроци по науки, математика, информатика и технологии с на практика занимания, които водят до асимилиране и използване на научния метод. Проект „ Еко Шампиони “ се извършва с финансова поддръжка в размер на 94 601 Евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП посредством Фонд Активни жители – www.activecitizensfund.bg. Основната цел на план „ Еко Шампиони “ е повишение на ангажираността на жителите с запазване на околната среда и климатичните промени посредством реализиране на просветителни действия. Проектът се извършва от Фондация „ Сай Хай “, гр. София в партньорство с Фондация ХАЛО 2019, гр. Хасково, Сдружение Враца Софтуер Общество, гр. Враца и Forandre verden (Change The World), Норвегия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР