На 19 ноември в Банкок бе закрита 29-ата среща на

...
На 19 ноември в Банкок бе закрита 29-ата среща на
Коментари Харесай

Китайската отговорност като голяма страна за изграждане на общност на споделена съдба в Азиатско-тихоокеанския регион

На 19 ноември в Банкок бе закрита 29-ата среща на водачите на Азиатско- тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС). По време на срещата китайският ръководител Си Дзинпин произнесе значима тирада, в която издигна редица значими начинания и отзиви, свързани с построяването на общественост на споделена орис в района и поощряване на интеграцията на районната стопанска система.

 Тези начинания получиха извънредно позитивен отговор и поддръжка от участниците на срещата. На форума бяха признати два заключителни документа: „ Декларация на водачите на АТИС “ и „ Целите от Банкок за развиването на био-кръгова зелена стопанска система “, които показват китайската политика и отзиви. Международните медии смятат, че изявленията на Си Дзинпин осветяват „ азиатския миг “ в световното ръководство и Китай се е трансформирал във водеща мощ, сплотяваща всички страни за справяне с общите провокации.

АТИС е най-важната платформа за икономическо съдействие в Азиатско-тихоокеанския район. В момента вероятностите на международното икономическо развиване са мрачни и несигурни. Все по-често се приказва за „ делене “ и „ разкъсване на вериги “. Някои страни към момента следват „ Индо-тихоокеанската тактика “, която носи характерностите на политиката от времето на Студената война. Всичко това съществено нарушава партньорството в района. Като „ водач “ и „ локомотив “ на международната стопанска система, посоката и пътят на съдействието в района ще повлияят освен на бъдещото на самия район, само че и на световното икономическо развиване. Темата на тазгодишната сесия на АТИС е „ отваряне, съгласуваност и баланс “, което тъкмо отразява общия блян на азиатско-тихоокеанското семейство.

Китай е значимата страна-членка на АТИС. От 2013г. насам китайският ръководител Си Дзинпин постоянно изнася значими речи в границите на АТИС, в които коментира китайските хрумвания и отзиви за създаване на общественост на споделена орис в района.

Китайското развиване не може да се раздели с Азиатско-тихоокеанския район и вероятностите на района също са невъзможни без присъединяване на Китай. АТИС откри огромната цел да построи „ общественост на Азиатско-тихоокеанския район “ до 2040г., която се добавя и предизвиква китайската самодейност за строителството на „ общественост на споделена орис в Азиатско-тихоокеанския район “. Важната тирада на Си Дзинпин на актуалната среща на АТИС още веднъж остави явен китайски отпечатък върху пътя за развиването на района. Китай, която се движи непрекъснато към рационализация, сигурно ще донесе от ден на ден нови благоприятни условия на Азиатско-тихоокеанския район и света със своето ново развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР