На 19 май от 17.00 ч. на чардака на Дечковата

...
На 19 май от 17.00 ч. на чардака на Дечковата
Коментари Харесай

Работата с текстил като творчески процес и бродериите като изкуство ще представят в Габрово

На 19 май от 17.00 ч. на чардака на Дечковата къща ще бъде открита изложбата „ От игра до конец “ с бродерии и текстилни ръкоделия на Ивелина Иванова, Руми Лафчиева и Стефка Проданова.

Габровци и гостите на града ще могат да се насладят на пъстрата приказна  приказност, която ги чака и сме уверени, че ще останат очаровани от гения и въображението на трите виртуозки в игрите с иглите и конците.

За тези, които към момента не ги познават и не са виждали техните творения, ето къси визитки:

Ивелина Иванова е занаятчия в занаята „ Бродировачество ”. Научава умеенето да бродира на крачна шевна машина от майка си и израства с нейните бродерии. Към момента Ивелина твори в лично ателие и се пробва да възвърне интереса към този поминък. Изработва бродерии за личен дизайн произведения, най-вече аксесоари, и за няколко фешън къщи.

Румяна Лафчиева е влюбена в текстила и шиенето откогато се помни. Първоначално шие облекла, закачки за дома и разнообразни аксесоари от плат. Интересува се от пачурк от дълго време, само че по-активно се занимава от 2010 година Победител ев първия конкурс „ Мини пачуърк “ и в конкурс „ Традиция ”. Има няколко номинации от американски уеб сайтове за пачуърк, участия в интернационалните планове по пачуърк. Участвала е в няколко изложения в България и на фестивала в Бирмингам, Англия. Руми води курсове по пачуърк – главен, импровизационен, съвременен.

На Стефка Проданова и е предопределено да хванe иглата няколко генерации обратно във времето. Нейният прародител е бил майстор-крояч и притежател на работилница, а нейната баба е била постоянно на машината и е можело да ушие всичко. Завършва фешън дизайн, дълго време се занимава с мода и основаването на облекла. Стефка получава през 2001 година премия „ За необикновен принос в българската мода“. Преди към 10 години открива удоволствието и големите благоприятни условия в основаването на играчки и всевъзможни аксесоари от плат. Притежава неотслабващ възторг да се учи, да открива и да основава нови неща с игла, ножица и парче плат.

Заповядайте!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР