На 19 март 2020 г. поради въведената извънредна ситуация Арт

...
На 19 март 2020 г. поради въведената извънредна ситуация Арт
Коментари Харесай

Малки бягства - Виртуална изложба на Елина Гайдарджиева

На 19 март 2020 година заради въведената изключителна обстановка Арт Галерия Le Papillon ни кани на виртуалното разкриване на заплануваната първа независима галерия на Елина Гайдарджиева.
Прекрасните акварели, ще бъдат подредени в изложбената зала с огромни витрини и могат да бъдат прегледани както от там, по този начин и по-детайлно в уеб страницата на галерията artpapillon.com.
Тази първа независима галерия на художничката е премията на Арт Галерия Le Papillon за креативно достижение във второто издание на Международно Триенале на Акварела – Варна 2019.
Една от задачите на галерията е да дава сцена на изява на нови създатели, чието творчество е целесъобразно за следене освен от фенове на изкуството, само че и от колекционери, които желаят да обогатят сбирките си с творби на художници със личен почерк и позиция.
Елина Гайдарджиева е надарена млада авторка, изразяваща се с сложната техника на акварела и очевидно характерно друга, и с нежна хармония. Изразността й преплита емоционалността на българската й природа със спокойствието и умеенето да съзерцава хубостта на мига на художник от централна Европа, където живее и работи съвсем 20 години. Класическият й натурализъм, нежните полутонове, огромните пространства и чувството за въздух и вещественост в пейзажите й демонстрират освен безспорния й гений, прецизността, търпението, цялостната й отдаденост към детайла и любовта й към изкуството, само че и отвличат фена в „ дребни бягства “ в прочувствено свързани моменти и съзерцания инцидентно срещнати по пътя. В експозицията са включени 20 произведения, представлявайки пейзажи, елементи заредени с възприятие от разнообразни места – от Копенхаген, Дания, Португалия, Южна Франция, северното Черноморие и от родният й град Варна. От картините й струи спокойствието на застиналият миг, чувството за безконечност и безметежност от синевата на морето. И в случай че в някои се усеща играта на слънцето по следите от Лисабонските улици, инцидентно уловената усмивка на възрастен португалец, то в други майсторски материално е пресъздадено пространството, въздуха към почиващи лодки, вятъра в повърхностно простряното пране. Елина съумява да плени вниманието на фена освен с простора в своите картини, само че и с умеенето да управлява и по едно и също време с това да основава чувството за независимост с тази сложна за преодоляване техника като акварела.
Изложбата МАЛКИ БЯГСТВА / SMALL ESCAPES може да бъде забелязана от 19-ти март до 8-ми април 2020 година в изложбения салон на изложба „ Папийон “ на ул. Драгоман № 12, Варна /до Куклен театър/, на уеб страницата на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.
Нека съблюдаваме инструкциите, останем в къщи и да прекараме приятни споделени мигове с околните си!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР