На 19 април кметът на града Иван Портних съобщи пред

...
На 19 април кметът на града Иван Портних съобщи пред
Коментари Харесай

Главният архитект на Варна обжалва в съда отстраняването си от длъжност

На 19 април кметът на града Иван Портних заяви пред медиите, че е изискал оставката на Бузев. Като аргументи той посочи неналичието на цялостна визия за развиване на града, на организация в работата на Експертния съвет за устройство на територията, както и съществуване на ясни опити за незаконосъобразни дейности от страна на основния проектант. Тъй като Бузев не подава оставката си, два дни по-късно от общината оповестиха, че той е отхвърлен от длъжността, която заема.

Искането на основния проектант е предварителното осъществяване на заповедта на кмета на Варна да бъде анулирано. Според него разпореждането на Портних е незаконосъобразно. Според жалбата на Бузев той не е бил съответно известен за разкриване на произвеждане по отстраняването му от служба, не му е предоставена опция за пояснения и възражения в рационален период.

До края на утрешния ден съдът ще се произнесе с решение по жалбата на основния проектант за прекъсване предварителното осъществяване на заповедта за отстраняването му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР