На 18 януари се празнува международният ден на снежния човек.

...
На 18 януари се празнува международният ден на снежния човек.
Коментари Харесай

Честит ви ден на снежния човек

На 18 януари се чества интернационалният ден на снежния човек. Идеята е на немския колекционер Корнелиус Граетц. Датата е определена, тъй като единицата символизира метлата, а осмицата - тялото на снежния човек.

Сведенията за основаването на първия снежен човек остават прекомерно неразбираеми и до през днешния ден. Въпреки това Боб Екстайн, създател на книгата „ Историята на снежния човек “, загатва за съществуването на сходни снежни статуи още през Средновековието. Той се базира на разнообразни изображения, открити в европейски музеи, галерии и библиотеки. Най-ранните сведения за съществуването на снежен човек, които Екстайн съумява да откри, са в библиотеката Koninklijkе в холандския град Хага в творбата „ Часослов “, която датира от 1380 година

Най-простият снежен човек се състои от 3 елементи, които съставляват 3 огромни топки - най-голямата служи за основа, по-късно се поставя втората по величина, която съставлява торсът, а най-високо е най-малката за глава. Понякога за ръце служат клони, само че индивидът може да бъде и без ръце. По предписание снежният човек " държи " лопата или метла. За очи най-често се употребяват въглени, носът е желателно да е от морков, а за уста могат да се употребяват дребни камъчета. На главата му има шапка, а към врата - шал. Понастоящем върхът за максимален снежен човек в света е подложен в град Бетел щата Мейн. Скулптурата се издига на височина от 37,2 м. Предишният връх за най-голям снежен човек е прочут с името „ Ангус, Кралят на планината “. Той се е извисявал на 34,6 м и имал тегло от над 4000 тона. Трите му копчета представлявали гуми от трактор.
тагове снежен човек празник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР