На 18 май 2022 г. (сряда) от 16 часа в

...
На 18 май 2022 г. (сряда) от 16 часа в
Коментари Харесай

Специалност „Български език и история“ в Русенския университет отбелязва своята 20 годишнина

На 18 май 2022 година (сряда) от 16 часа в зала „ Сименс " на Русенския университет „ Ангел Кънчев " ще се организира годишната Вечер на компетентност „ Български език и история ", проведена от катедра „ Български език, литература, история и изкуство " (БЕЛИИ) в Русенския университет, на която тържествено ще бъде маркирана 20-годишнината на специалността

В програмата са включени голям брой начинания, измежду които: тържествено награждаване на изявени студенти от специалността и оповестяване на спечелилите в състезанието за есе на тематика: „ Паисиевите хрумвания за свободата в апостолското му обръщение „ История славянобългарска ", отдаден на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски. Като специфичен посетител е поканен проф. Пламен Павлов от ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ", който ще организира теоретичен семинар на тематика: „ Векът на цар Самуил ".

Събитието ще отбележат дружно сегашни и някогашни преподаватели от катедра БЕЛИИ, ученици на специалността, членове на управлението на университета, представители на културни и просветителни институции в Русе.

Специалност „ Български език и история " е основана през 2002 година в районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев ". В нея се образоват експерти по български език, литература и история, които сполучливо се осъществят в разнородни професионални сфери: като учители по български език и литература и история, редактори, музейни служащи, архивисти и други

В последните две години студентите в компетентност „ Български език и литература " са освободени от възнаграждение на семестриална такса за образование, което прави специалността още по-привлекателна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР