На 18 април ветото на САЩ в гласуването на Съвета

...
На 18 април ветото на САЩ в гласуването на Съвета
Коментари Харесай

Съединените щати са най-голямата пречка пред мирния процес в Близкия изток

На 18 април ветото на Съединени американски щати в гласуването на Съвета за сигурност безмилостно разруши дългогодишната фантазия на палестинския народ да стане пълновръстен член на Организация на обединените нации. Това за следващ път показва лицемерието и „ двойните стандарти “ на Вашингтон по близкоизточния въпрос. В продължаващата война в Газа Съединени американски щати не изиграха полагащата им се роля, само че за следващ път блокираха справедливите претенции на Палестина. Така стана ясно, че суперсилата се е трансформирала в най-голямата спънка за помирение сред Палестина и Израел.

Анализаторите акцентират, че от една страна Съединени американски щати не пестят сили да поддържат своя най-съществен съдружник Израел, а от друга, да защитят водещата си роля в Близкия изток. Очевидно е, че за Съединените щати помиряването не е значимо, а преди всичко са персоналните им ползи.

Продължаващите военни интервенции на Израел в Ивицата Газа предизвикват огромен брой жертви измежду мирни хора. Съединени американски щати не дават нужната помощ на потърпевшите от филантропичната рецесия, а непрестанно обезпечават на Израел оръжия и неведнъж към този момент постановат несъгласие в Организация на обединените нации на оферти, призоваващи за преустановяване на огъня.

Още по-опасно е, че израелско-палестинският спор се уголемява и към близките страни. Най-пресният образец за това е реципрочните удари сред Израел и Иран.

Иронично е, че представителят на Съединените щати в Организация на обединените нации Линда Грийнфийлд твърди, че пълноправното участие на Палестина в Организация на обединените нации няма да помогне за решение на палестинско-израелския спор, учредено на „ решението за две страни “. Подходът и думите на Вашингтон против мира потвърждават, че Съединени американски щати са най-големият унищожител в интернационалните и районните каузи.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13075Д-р Мариян Карагьозов: Вижда ли се краят на ерата Ердоган след локалните избори в Турция?Алтернативен Поглед10787Д-р Мариян Карагьозов: Ще има ли серпантина на ескалацията на израелско-иранския спор?Алтернативен Поглед40757В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед30608Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед25502Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед555417Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна война pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР