На 18.04.2021г. 12 от най-големите футболни клубове в Европа се

...
На 18.04.2021г. 12 от най-големите футболни клубове в Европа се
Коментари Харесай

Отзвукът във футболното пространство от учредяването на Европейска Суперлига

На 18.04.2021г. 12 от най-големите футболни клубове в Европа се сплотиха към концепцията и учредиха Европейската Суперлига. Май тази велика игра в никакъв случай повече няма да бъде такава, каквато я познаваме! Отборите на Милан, Арсенал, Атлетико Мадрид, Челси, Барселона, Интер, Ювентус, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Тотнъм са жигосани от ФИФА и УЕФА като „ мръсната дузина ", поради колаборацията посред им отвън организацията, която ръководи футбола в европейски и международен мащаб.

Председателят на новоучредения шампионат Флорентино Перес претендира, че в резултат на финансовите последствия от пандемията от ковид, основаването на сходен формат е единственият късмет огромните европейски отбори да се спасят. И всичко това се случва в навечерието на среща на УЕФА, която цели да промени регламента на Шампионска Лига за вливане на повече средства в хазните на клубовете. Някак този акт от страна на „ дванайсетте " наподобява като забиване на нож в гърба на цялата футболна общност и най-много на нас, почитателите на тази велика игра. Сякаш най-големите и най-хубавите тимове могат сами да диктуват разпоредбите и да вършат каквото си пожелаят на гърба на останалите.

Председателят на УЕФА Александър Чеферин се изрече остро и жестоко против основаването на Европейската Суперлига, само че най-много нарочи вицепрезидента на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд и боса на Ювентус Андреа Аниели, с които единствено преди дни той персонално е разговарял по телефона и двамата са го убеждавали, че учредяването на сходен шампионат и информациите за него са подправени. Думи на словенеца са, че „ всички са обединени против този срамен план, подхранван от нелепостта и алчността ".

Феновете на клубовете-учредители нападнаха своите лични тимове, като излязоха с плакати, лозунги и постове от вида на „ Върнете ни клуба! " или „ Срам ме е, че ви поддържам! ". Изобщо основаването на този формат занапред ще провокира голям брой промени в лицето на европейския футбол. УЕФА заплаши играчите на тимовете от Суперлигата, че няма да им разреши да се състезават за страните си на национално равнище. Дори завършването на тазгодишната Шампионска Лига в упования правилник е под голям въпрос към днешна дата. Обмислят се 3 разновидността, които да решат разногласието:

- купата се дава на ПСЖ,
- на мястото на Реал Мадрид, Манчестър Сити и Челси се връщат тимовете, отпаднали в предходния кръг - Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и Порто
- доиграва се по този начин, както е все още.


Каквото и да бъде решено от футболните управляващи, цялостната конфигурация на клубовете едни по отношение на други несъмнено ще се промени!

А какво ни остава на нас елементарните почитатели, с изключение на да се надяваме, че това няма да бъде началото на края на обичания ни спорт? Всички тръпнем в очакване за по-бърза и безболезнена развръзка на обстановката и се надяваме, че без значение от естеството на крайния резултат, ние ще запазим страстта от обичаната игра! За повече информация към развръзката на случая с Европейската Суперлига можете да следите на. Там ще откриете доста потребна информация за футбола на европейско равнище, както и безвъзмездни предвиждания за изхода от мачовете на съвсем всички огромни шампионати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР