На 17 ноември се навършиха 30 години от победния гол

...
На 17 ноември се навършиха 30 години от победния гол
Коментари Харесай

Историята на знаменитата победа над Франция преди 30 години на стадион Парк де Пренс

На 17 ноември се навършиха 30 години от победния гол на Емил Костадинов против Франция на стадион " Парк де Пренс ".

" Лъвовете " победиха " петлите " с 2:1, а попадението в последната секунда от постоянното време класира България на международното състезание по футбол в Съединени американски щати през 1994 година

" Атаката в действителност стана съвършена и всичко се получи, което е най-важното. Това са стотни от секундата, в които в случай че се забавиш или избързаш, може да сгрешиш. Всичко стана както би трябвало. Усещането е необикновено, поисквам на всеки да го изпита ", спомня си Емил Костадинов.

Селекционерът на тима Димитър Пенев не отхвърля, че сходен миг не е бил предстоящ в българския щаб.

" Тази голова обстановка сме я правили и на тренировки. Изиграването на офанзивата донесе благополучен момент за цяла България. Това преживяване не сме го и мислили ", призна наставникът.

Журналистът на Българска национална телевизия Петър Василев призна, че насладата след попадението му е донесла един паметен момент.

" Зави ми се свят. Такъв момент няма по какъв начин да се не помни. Господ стана Българин, напълно обикновено. Ние с Николай Колев - Мичмана не спряхме да се надяваме до дъно. Преди гола той сподели, че нещо свише би трябвало да ни помогне и като че ли го извика ", споделя коментаторът с прякор " Петела ".

Можете да гледате целия репортаж във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР