На 17 ноември по случай Световния ден на Географските информационни

...
На 17 ноември по случай Световния ден на Географските информационни
Коментари Харесай

България отбелязва Световния ГИС ден с онлайн конференция на 17 ноември

На 17 ноември по случай Световния ден на Географските осведомителни системи (ГИС) ще се организира онлайн конференция, на която водещи интернационалните и български специалисти ще показват най-новите разработки, решения и положителни практики в региона на Геопространствените технологии и тяхното приложение в разнообразни сфери.

Основен акцент в програмата на форума ще е потреблението на Географска информационна система за стабилно развиване и по-специално за подкрепяне осъществяването на Зелената договорка. В тази сесия особено присъединяване ще вземе Крис Стийнманс, Ръководител на отдела за данни и осведомителни услуги на Европейската организация за околна среда, който ще покаже визията на организацията за ролята и смисъла на геопростраствените данни и технологии за Зелената договорка. Водещият интернационален специалист ще показа какъв е напредъкът на Европа по пътя към зеления преход и по какъв начин Географска информационна система може да помогне за прекосяването към устойчива Европа.

Сред интернационалните лектори, които ще вземат присъединяване в Световния Географска информационна система ден в България е и Стивън Кепел, съосновател на Алианса за данни за задачите на стабилно развиване на Организация на обединените нации и Президент на PVBLIC Foundation, който ще покаже приложението на Географска информационна система за основаване на хъбове, по-добро съдействие и съгласуваност в посока реализиране на задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации.



Специален панел на форума ще включи положителни практики в потреблението на Географска информационна система технологии и осъществени системи от водещи организации в България, измежду които Министерството на околната среда и водите, Софияплан, Овергаз и други. Традиционно, в границите на онлайн форума ще бъдат направени и демонстрации онлайн на най-новите благоприятни условия на Географска информационна система технологиите за потребностите на кадастър, околна среда, ютилитис, опазване на здравето, сигурност и публичен ред, земеделие, локално самоуправление, териториално развиване, превоз, електронно ръководство и други.

Като част от отбелязването на Географска информационна система деня у нас, Есри България - формалният хазаин и уредник на събитието за страната, в партньорство с Министерството на образованието и науката организират и първия, чийто спечелили ще бъдат оповестени в границите на онлайн форума.

" В продължение на повече от 20 години, ние от ЕСРИ България, взаимно с нашите сътрудници развиваме и утвърждаваме Световния Географска информационна система ден у нас, давайки естрада за обмяна на опит, положителни практики и хрумвания за това по какъв начин достиженията на Географска информационна система технологиите могат да бъдат приложени дейно в разнообразни сфери ", разяснява Евгения Караджова, шеф на ЕСРИ България и добавя: " Днес, провокациите пред Съобщение за медиите нас са по-големи от всеки път - от климата, през опазването на здравето до енергетиката и стопанската система. Изправени пред тези провокации, дружно с още над 70 страни на 17 ноември ще отбележим Световния Географска информационна система ден, показвайки по какъв начин Геопростраствените технологии оказват помощ в битката ни за по-добър и резистентен свят за нас, хората, и света като цяло. Днес, времето изисква от нас да работим в съдействие в региона на Географска информационна система, в поддръжка на обществото и за едно по-добро бъдеще ".

Повече информация за събитието, може да бъде открита

За Есри България

Есри България е водач в областта на Географските осведомителни системи (ГИС) с повече от 25 години опит на българския пазар. Създадена през 1995г, компанията е извънреден представител на Esri за страната. Есри България осъществя стратегически Географска информационна система планове от народен мащаб в разнообразни сфери на стопанската система, в това число кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, опазване на здравето, селско стопанство, обучение и други Компанията е формален уредник на Световния Географска информационна система Ден в страната. ЕСРИ България е сътрудник на българското обучение и просвета и член на авторитетни български и интернационалните организации. Посетете на:

За Esri

Esri, международният водач в областта на Географските осведомителни системи (ГИС), онлайн карти, разбори, локализационни и картографски услуги, оказва помощ на клиентите си да отключат цялостния капацитет на своите данни, с цел да подобрят своите оперативни и бизнес резултати. Основана през 1969 година в Калифорния, Съединени американски щати, през днешния ден, софтуерните артикули на Еsri са внедрени в над 350 000 организации в целия свят и допълнително от 200 000 институции в Европа, Америка, Азия, Африка и Близкия изток, в това число в доста компании част от Fortune 500, държавни организации, Неправителствени организации и университети.

Esri разполага със мощна районна мрежа от офиси, дистрибутори и сътрудници, които подкрепят работата на клиентите на локално равнище в над 100 страни на шестте континента. Със своя реформаторски метод в геопространствените осведомителни технологии, Esri проектира най-иновативните решения за цифрова промяна, Интернет на нещата (IoT) и сложни разбори. Повече информация вижте
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР