На 17 декември ще се проведе 28-то заседание на ОбС-Тетевен,

...
На 17 декември ще се проведе 28-то заседание на ОбС-Тетевен,
Коментари Харесай

Кметът на Тетевен внесе за одобрение в Общинския съвет програмата за културните събития за 2022 г.

На 17 декември ще се организира 28-то съвещание на ОбС-Тетевен, на което кметът доктор Мадлена Бояджиева ще показа план на „ Програма 2022 “ за културни прояви, годишнини и празнувания на територията на община Тетевен.

В правенето на програмата са заложени концерти, спектакли и други културни прояви. Сред главните ни цели са стимулирането на самодейността в общината и подкрепяне присъединяване на самодейни сформира в събори, състезания и локални начинания, сподели доктор Бояджиева.

Тя акцентира, че през миналите години са извършени някой позабравени празници, като в същото време са проведени и напълно нови събития, които да разнообразят културния живот, осигурявайки занимания за локалните поданици, туристите и гостите на община Тетевен.

Сред главните събития, заложени в програмата за 2022 година са: Празник на тетевенската саламура, Национален фолклорен събор „ От Тимок до Вита “ в с. Черни Вит, Национален фестивал на националните традиции и достоверната носия в с. Рибарица, честванията във връзка Празника на града - 1 ноември, с историческа възстановка на освобождението на Тетевен, обичайна тържествената заря - инспекция, отдадена на епилога на Априлското въстание, както и отбелязването на възпоменателния протест в м. „ Костина “ в памет на войводата Георги Бенковски.

Други по-значими събития са Традиционният есенен панаир, Коледните и Новогодишни празници, „ Козуренски “ празник, летните кинопрожекции и други

Кметът добави, че през 2022 година за пръв път ще се организира „ Фестивал на духовата музика “. Идеята на това събитие е да се възпламени искрата на младите по обичайна за нашия край духова музика и в същото време да се възроди градския духов оркестър, разяснява доктор Бояджиева.

Трябва да отбележим, че културният живот в общината протича с дейното присъединяване на учебните заведения, читалищата и младежите от всички обитаеми места, сподели още доктор Бояджиева.

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР