На 16 юли 2021 г. приключи записването след второто класиране

...
На 16 юли 2021 г. приключи записването след второто класиране
Коментари Харесай

Над 80% от местата в Аграрния университет вече са заети

На 16 юли 2021 година завърши записването след второто класиране в Аграрния университет.

Университетът се радва на засилен интерес от страна на кандидат-студентите, като растежът в броя на подалите документи за кандидатстване е към 12% спрямо предходната година.

Тази година специалностите Агрономство (полевъдство) и Растителна отбрана – и двете в постоянна форма на образование – си поделят първото място като най-желани специалности в АУ. Всяка от тях концентрира по 14% от кандидат-студентите. На второ място в желанията е Агрономство (полевъдство) – задочно образование, посочена като най-желана от 11% от претендентите за образование в АУ, а директно след него с незначителна разлика се подреждат Растителна отбрана – задочно образование и Агрономство (лозаро-градинарство и биологично производство) – постоянно образование.

Над 80% от местата в университета към този момент са заети, като няма свободни места в специалностите Аграрен туризъм – постоянна форма на образование, ЕООС – задочна форма на образование, Зооинженерство – задочна форма на образование.

Все още сред 2 и 5 свободни места има в специалностите Растителна отбрана – постоянно образование, Зооинженерство – постоянно образование, Зооинженерство с осведомителни технологии – постоянно образование, Агрономство (полевъдство) – задочно образование, Агрономство (лозаро-градинарство и биологично производство) – постоянно и задочно образование и Аграрно инженерство – в постоянна и в задочна форма.



Въпреки по-силния кандидатстудентски интерес, баловете на сполучливо класираните кандидат-студенти се резервират към равнища от предходните години. С най-голям бал – 23,46 при най-много от 24 – е класиран кандидат-студент в компетентност Агрономство (полевъдство). Следващият по бал, със стойност 22,95, е записан в компетентност Агрономство (лозаро-градинарство и биологично производство). За всички останали специалности най-високият бал, с който са класирани кандидат-студенти, е в границите от 20,50 до 22,92. Специалността Зооинженерство – задочна форма на образование демонстрира най-голям междинен бал на признатите студенти, като първият класиран е с бал 22,18, а последният – с бал 18,32. Най-ниският бал, с който е признат кандидат-студент в университета е 14,34 в специалността Агрономство (декоративно градинарство и озеленяване), където разликата сред първия и последния класиран е 6,43 бала.

На 24 юли 2021 година (събота) Аграрният университет ще организира втората си изпитна сесия за кандидат-студенти, приключили приблизително обучение преди 2008 година, както и такива, които желаят да покачат оценките си за кандидатстване. Въпреки съвсем изчерпаните места, към 30 индивида са декларирали предпочитание да се явят на изпита.

Продължава приемът на документи и за кандидат-студенти, пропуснали периодите за кандидатстване. Очаква се до 30 август 2021 година, когато стартира новата образователна година, приемът да е изпълнен на над 95%, като в допълнение университетът записва студенти и в платена форма на образование в направленията 3.8 Икономика и 3.9 Туризъм, които също се радват на удовлетворяващ интерес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР