На 16 май рожден ден празнува българският тенисист Григор Димитров!

...
На 16 май рожден ден празнува българският тенисист Григор Димитров!
Коментари Харесай

Тенис звездата на България на 31: честит рожден ден, Гришо!

На 16 май рожден ден чества българският тенисист Григор Димитров!

Григор е роден през 1991 година в Хасково. Баща му Димитър Господинов е треньор по тенис, а майка му Мария е спортна учителка и някогашна волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на 3 години, а от 5-годишна възраст стартира да играе постоянно в родния си град.
 Григор Димитров: 10 обичани фрагмента  Григор Димитров: 10 обичани фрагмента  Григор Димитров: 10 обичани фрагмента  Григор Димитров: 10 обичани фрагмента
В ранните му години за неговата подготовка се грижи татко му, само че откакто потвърждава гения си на шампионатите за юноши излиза наяве, че той ще би трябвало да се развива в други условия. Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт.

Григор Димитров е притежател на шампионските трофеи на Уимбълдън и Откритото състезание на Съединени американски щати през 2008 година за юноши . В професионалната си кариера е спечелил 8 трофеи от Световния Тур на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти), като най-значимите от тях са на шампионатите от финалния Мастърс в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати. За първи път се изкачва в Топ 10 на международната класация през юли 2014 година На 20 ноември 2017 година доближава до своето върхово достижение, 3-то място измежду най-хубавите тенисисти в света.



Любимите му настилки са хард (твърда) и трева.

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on Nov 16, 2016 at 12:32pm PST

В края на 2012 година се появяват клюки за връзка сред Григор Димитров и съветската тенисистка Мария Шарапова . Те удостоверяват това на Мутуа Мадрид Оупън 2013, шампионат, в който Димитров побеждава за пръв път в своята кариера тогавашния номер едно в международната класация Новак Джокович. През юли 2015 година двамата се разделят.

Според някои медии в края на 2015 година Григор Димитров е почнал връзка с Никол Шерцингер , като информацията се удостоверява през идната година. Двамата се разделят през 2019 година

През ноември 2020 съветската хубавица Лолита Османова е видяна в ложата на Гришо по време на шампионата във Виена и бързо притегля медийното внимание. Дъщеря е на съветския олигарх в енергийния бизнес Елдар Османов, който е от кавказката република Кабардино-Балкария. Подобно на доста предприемачи, и той има проблем с съветските правосъдни управляващи и затова живее в Монте Карло. А там е домът и на Григор.



Българският тенисист и новата му тръпка се срещат на кортовете на Монте Карло кънтри клуб. Лолита също се пробва да направи кариера в тениса, само че прекъсва поради травми. Миналата година Гришо отпразнува 30-ия си празник, завръщайки се в България дружно с нея ().

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР