На 16-и февруари от 10 часа студенти и преподаватели от

...
На 16-и февруари от 10 часа студенти и преподаватели от
Коментари Харесай

Социалният министър Иванка Шалапатова идва в Благоевград

На 16-и февруари от 10 часа студенти и преподаватели от Американския университет в България (АУБ) ще се срещнат с министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. Дискусията на тематика „ Отживелица ли е обществената страна “ ще се организира в Библиотека „ Паница “ в Студентски център „ Америка за България “ на кампуса на АУБ в Благоевград, а формалното събитие ще приключи с коктейл и опция за диалози с министър Шалапатова.

Срещата с министър Шалапатова е по самодейност на POS Society Club във висшето учебно заведение. POS Society е непартиен студентски клуб, който си слага за цел да разсъни политическата и обществената ангажираност на обществото, като работи за подготовката на ново потомство водачи в региона на гражданското общество, политиката и публицистиката. Клубът разгласява задълбочени разбори на политически, обществени и стопански феномени в Източна Европа, Азия, Африка, Централна и Южна Америка. Освен това той се стреми да употребява капацитета на студентите в начинания, които да доведат до смяна в кампуса и в самото сърце на АУБ – Благоевград.

„ Дискусията със обществения министър на България е следващо доказателство за ангажираността на студентите на АУБ със обществените проблеми в страната, района и света “, показаха уредниците от POS Society Club.

АУБ обичайно заема водещи позиции в формалната рейтингова система на българското Министерство на образованието и науката. За 32 години приключилите университета в България са над 6 000 души, сплотени в световна общественост. Възпитаниците на висшето учебно заведение заемат управителни позиции в интернационалните компании, развиват сполучливо личен бизнес или не престават образованието си в влиятелни университети в целия свят.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР