На 16-18 април 2021 г. се провежда вторият от поредицата

...
На 16-18 април 2021 г. се провежда вторият от поредицата
Коментари Харесай

Kaufland България се включва с казус към участниците в хакатона „Бъдещето на храната“ на Panda Labs

На 16-18 април 2021 година се организира вторият от поредицата хакатони на младежката стратегия за нововъведения Panda Labs на WWF България, който Kaufland България поддържа в ролята си на един от главните й съидейници. Темата ще бъде „ Бъдещето на храната “ и в него десетки младежи от цялата страна ще търсят разновидности за стабилно и екологично произвеждане и доставяне с храна, благодарение на  представители на науката, бизнеса и Неправителствени организации бранша.

80-те участника са подбрани от 170 отборни и самостоятелни кандидатури. Основните герои в програмата са младежи на възраст сред 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, нововъведенията или предприемачеството. Те ще работят в тимове сред 3 и 5 души по методологията „ дизайн мислене “, която предизвиква генерирането на ексцентрични и различни решения.



И този хакатон, както и първият, който бе на тематика „ Бъдещето на отпадъците “,  ще предложи на младежите звездно присъединяване на лектори от света на науката и бизнес средите. Заедно те ще прегледат тематиката „ Бъдещето на храната “ с фокус върху устойчивото и щадящо околната среда произвеждане, намаляването на хранителни боклуци, здравословното хранене и други

Kaufland България ще показа актуалната обстановка и провокациите при ръководството на питателните боклуци в комерсиалния бранш. Други лектори в програмата са екологично Сдружение „ За Земята “; Център за приложни проучвания и нововъведения в естествените науки (CASI) с хрумвания за основаване на нововъведения в областта на храните; Институт по криобиология и хранителни технологии, които ще издадат секрети от менюто на астронавтите; български стартъп компании за произвеждане на храна от инсекти, а също и за понижаване на питателните боклуци посредством мобилно приложение.

Представянето на концепциите на младежите по авансово сложени предизвикателни тематики за бъдещето на храната ще е в последния ден от хакатона - 18 април. Отборите спечелили, предложили най-впечатляващите и новаторски решения, ще получат опцията да отидат на Мастърклас, където да доразвият концепцията си за артикул или услуга с бизнес проект и поддръжка от ментори. Най-добрата концепция ще получи шанса да се трансформира в сполучлив стартъп и ще бъде подкрепена с в началото финансиране в размер на 10 000 лева за основаване на първообраз.

В края на април ще започва и платформата за кандидатстване за идващия учебен срок, „ Бъдещето на подвижността “, който ще се организира през юни и юли тази година.



Фокусът на Kaufland България върху включените от WWF тематики в програмата Panda Labs не е от през днешния ден. В подтекста на направление " Родина " компанията  развива партньорски връзки с български производители, работи интензивно с локалните общности в разнообразни дарителски начинания и посредством доброволчество на чиновниците си. В подтекста на направление " Хранене " компанията цели да насочи вниманието към дейния метод на живот и да подтиква привички за стабилно ползване измежду клиентите. А в направление " Природа " Kaufland  работи със мощен фокус върху енергийната успеваемост на своята активност и ограничение на пластмасата за еднократна приложимост.

Повече информация за поддръжката на Kaufland България към програмата Panda Labs на WWF можете да намерите и. Следете и обществените мрежи на Kaufland България и WWF за настоящи вести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР