На 16.02.2019 г. в 12,30 ч при извършена в хотелска

...
На 16.02.2019 г. в 12,30 ч при извършена в хотелска
Коментари Харесай

Хванаха лекар без права, преглеждал пациенти в хотелска стая в Търговище

На 16.02.2019 година в 12,30 ч при осъществена в хотелска стая в гр. Търговище инспекция е открито, че 46-годишен доктор от гр. София упражнява специалността без да има дееспособност, и в нарушаване на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации на лекарите, оповестиха от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи Търговище.

Същият е правил медицински прегледи. Установено е, че лекарят не е имал право да упражнява специалността си, защото името му през 2018 година е било заличено от регистъра на Българския лекарски съюз. Установено е още, че не са спазени законовите условия за осъществяване на такива прегледи(те не са осъществявани в лекарски кабинет), както и че и 46-годишният не е издавал нужния документ - фискален бон, за получените от него суми за осъществяване на прегледите.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 324, алинея 2 от Наказателния кодекс по разказа на ОД МВР-Търговище. На мъжа е повдигнато обвиняване. Съставени са му актове за определяне на административно нарушаване по Закона за здравето и по Закона за налог добавена стойност. С констативен протокол са установени и нарушавания по Закона за лечебните заведения и Закона за съсловните организации. Работата по документирането на закононарушението продължава под управлението на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР