На 15-ти декември зрителите на Драматичен театър–Търговище ще имат удоволствието

...
На 15-ти декември зрителите на Драматичен театър–Търговище ще имат удоволствието
Коментари Харесай

Българска футуристична комедия с първа премиера в Драматичния театър-Търговище

На 15-ти декември феновете на Драматичен театър–Търговище ще имат удоволствието да участват на първата театрална реализация на награждаваната пиеса „ Времева болест “ от актуалния драматург Иван Димитров, оповестиха от театралното ведомство.

Името на спектакъла е „ Времево отклоняване “ и има за фокус едно нерадостно, постапокалиптично бъдеще, в което хората са изтощили естествените запаси на планетата Земя. Двама сътрудници от това настояще вземат решение да се върнат в нашето, с цел да се опитат да предотвратят по опция част от следствията, нахлувайки най – безогледно в жилището и живота на нищо неподозиращия Михаил. Техният конфликт е колкото смешен, толкоз и трагичен, имайки поради отговорността, която всеки един носи за съхранението на еко системата, в която живеем.

Режисьор на постановката е Александър Беровски , а в функциите влизат младите очаквания от трупата на театъра Давид Крумов, Мартин Петков и Радослав Радев. Музиката е на Петър Алексиев, а художник на представлението е Цецка Ивайлова.

Заглавието е част от креативен сезон 2023/2024 с тематика „ Земята “ и продължава тактиката на управлението на Драматичен спектакъл – Търговище да включва в репертоара си нови и не поставяни до този миг в България пиеси на задгранични и български създатели.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР