На 15 септември учебната година ще започне присъствено. Училищата ще

...
На 15 септември учебната година ще започне присъствено. Училищата ще
Коментари Харесай

Дистанционно учене ще има и по желание на родител

На 15 септември образователната година ще стартира присъствено. Училищата ще имат опция за отдалечено образование. Договорени са 3 условия – здравословни проблеми при детето, проблеми при член на фамилията и по избор на родителя (като се следват критериите при независима форма на обучение), заяви в изявление за бТВ депутатът от ГЕРБ и ръководител на просветителната комисия в Народното събрание Милена Дамянова.

През образователната 2020/2021 година отдалечена форма на образование ще може да се прави без значение дали е оповестена изключителна епидемиологична конюнктура, посочи тя.

Дамянова изясни, че детската градина става наложителна от 4-годишна възраст. Мярката ще влезе за всички общини от 2023 година Срокът е даден за общините, които към момента нямат изискванията и задоволително места. Тя беше безапелационна, че през идващите 2 години в София ще има задоволително места в детските градини.

А неприетите деца в общинска и държавна детска градина ще получават финансова поддръжка от 1 януари 2021 година Месечният размер на помощта ще е към 300 лева

Дамянова акцентира, че процесът за приемане на парите няма да е комплициран. По думите ѝ главната задача е да има по-малко административна тежест за кандидатстващите. Яслите не са в системата на предучилищното обучение и не попадат в обсега на помощта, добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР