На 15 октомври меломаните в Балчик имаха вълнуващо преживяване -

...
На 15 октомври меломаните в Балчик имаха вълнуващо преживяване -
Коментари Харесай

Людмил Ангелов стана кръстник на новия роял в град Балчик

На 15 октомври меломаните в Балчик имаха вълнуващо прекарване - участваха на представянето на новия роял в концертната зала, която се намира на последния етаж на културно-информационния център " Мелницата " в края на крайбрежната алея. Откакто постройката беше реновирана по европейски план, там се организират доста от най-важните събития, изключително когато става дума за класическа музика и джаз. А най-често събитията от афиша на фестивала " Дни на класиката в Балчик " са на открита сцена пред Мелницата, с аспект към морската простор.
От години Сава Тихолов – шеф отдел „ Култура и връзки с обществеността “ в Община Балчик и програматор на фестивала, търси способи в града да има най-малко един нов инструмент на равнището на артистите, които съумява да притегли като посетители на форума. Организирани бяха Дни на пианото, пиано-спирки, хепънинги с изрисуване на клавиатури по пешеходните пътеки и на крайбрежната алея, дарителски акции и др. 
Търпението и упорството, както и обединените старания на доста хора, които милеят за музиката в Балчик, доближиха своя връх това лято и на 15 октомври публиката приветства кръстника на новия роял – Людмил Ангелов. Това е третият роял в България, на който той има удоволствието да свири пръв, а най-хубавото е, че именитият наш реализатор беше задоволен от избора на инструмент и показа това с всички присъстващи.

Чуйте в звуковия файл репортажа, в който са събрани мненията на пианиста Людмил Ангелов, акордьора Стефан Топалов и уредника Сава Тихолов. Чува се и звука на новия роял - основен воин в това отлично събитие.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР