На 15 март започна подмяната на водопроводната мрежа на ул.

...
На 15 март започна подмяната на водопроводната мрежа на ул.
Коментари Харесай

Шефът на ВиК-Благоевград М. Петров и ръководството на община Разлог инспектираха смяната на водопровод

На 15 март стартира подмяната на водопроводната мрежа на ул. " Александър Стамболийски ", в сектора сред ул. „ Подполковник Спиридонов “ и ул. “Шаркьой “.

По време на подготвителните действия за слагане на спомагателни спирателни кранове на кръстовището (сн.1), през вчерашния ден кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и зам.-кметът господин Иван Гюров организираха работна среща на място с шефа на “Водоснабдяване и канализация “ ЕООД гр. Благоевград – инж. М. Петров.

“Основен приоритет на Община Разлог и ВиК - Благоевград е качеството на водата, която доближава до крайните консуматори. Програмата на двете институции планува резултатите от подхванатите ограничения и дейности, да доведат до понижаване загубите на питейна вода, възстановяване и непрестанно водоснабдяването на домовете, а крайните консуматори да не се съмняват в характерностите на потребления запас. ”, разяснява господин Иван Гюров.

Представителите на двете институции направиха разбор на ремонтните дейностите досега, както и прогнози за идни планови действия, свързани с понижаване загубите на питейна вода в град Разлог.

Във връзка с ремонта на водопровода на улица “Александър Стамболийски ” бяха осъществени подготвителните действия, целящи ограничение на региона с нарушено водоподаване и обезпечаване на зареждането с питейна вода на потребителите в странични сектори.

През последния месец в част от кварталите на град Разлог ВиК сдружението извърши поредност от ограничения за зониране на водопроводната мрежа.

Паралелно с ремонтните действия по водопроводната мрежа, ВиК-операторът стартира създаване на диспечеризирана система за надзор за подаваната питейна вода от водоизточника в местността “Извора ” към трите изравнителни резервоари на град Разлог и резервоара на с. Баня.

Система за мониторинг и ръководство на равнищата на напорните водоеми на гр. Разлог и с. Баня, цели елиминиране неконтролирано преливане от резервоарите и да се понижи забележителното водното количество, което се черпи от водоизточника. В резултат на намаление налягането във водопроводната мрежа, ще се редуцира и броя на повредите.

За реализиране на мониторинг на всички резервоари се инсталират сензори за равнище, които посредством безжична интернет мрежа ще подават сигнал към централен диспечерски център в гр. Благоевград. Захранването ще се реализира от нови фотоволтаични системи.

С помощта на системата ще се контролира водоподаването към обитаемоте места – в пикови моменти в резервоарите ще постъпва по-голямо количество вода, а при понижено ползване водното количество ще се редуцира. За задачата на довеждащите водопроводи ще се инсталират нови спирателни кранове с ел. задвижки, които ще се ръководят отдалечено.

" Убеден съм, че със взаимни дейности и напъните за понижаване загубите на вода, зад които стои екипът на ВиК- Благоевград, двете институции ще реализиран стремежи резултат- за възстановяване качеството на водата. ", акцентира инж. Гърменов.

До края на година прогнозите са ориентирани също към намаление процентните загуби на питейна вода в град Разлог и с. Баня с 40 - 60 %, дължащи се на преливане от резервоарите.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР