На 15 април предстои връчване на заповедта за спиране на

...
На 15 април предстои връчване на заповедта за спиране на
Коментари Харесай

Строителният контрол връчва заповедта за спиране на Златен век в понеделник

На 15 април следва връчване на заповедта за прекъсване на градежа „ Златен век “, в това число и ефикасното прекъсване на строителните и монтажните работи, оповестиха през днешния ден от пресцентъра на Дирекцията за народен строителен надзор.
 Артекс ще апелира прекъсването на градежа на Златен век  Строежът на Златен век стопира дефинитивно, не е ясно какво ще стане с построеното до момента
ДНСК прецизира, че заповедта се отнася за " строителството на „ Административна постройка /34-етажа/ с под земята паркинг “, находящ се в урегулиран аграрен парцел I-98, 99, кв. 272А, м. „ Лозенец- I част “, регион „ Лозенец “ - Столична община ".

" Процедурите по прекъсване на градеж са тъкмо и ясно написани в наредбите на член 224 от Закона за устройство на територията. Законодателят е планувал в такива случаи събитията по прекъсване на градеж да се откриват с констативен акт, който се сформира в тази ситуация от органите на ДНСК заради избраната второкласен на въпросния градеж. Констативният акт се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения против него в 7-дневен период " - изясняват от Дирекцията за народен строителен надзор.

Заповедта за прекъсване на градежа се издава в период до 3 дни от приключването на 7-дневния период. Ефективното прекъсване на градежа стартира след издаването на заповедта.

" В ДНСК е получено от шефа на „ Артекс инженеринг “ АД писмо (възражение) във връзка със формирания констативен акт. На 15.04.2019 година следва връчване на заповедта за прекъсване на градежа, в това число и ефикасното прекъсване на строителните и монтажните работи " - прецизират още от ДНСК.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР