На 14 септември (четвъртък)Културен Дом НХКще бъде домакин на премиерата

...
На 14 септември (четвъртък)Културен Дом НХКще бъде домакин на премиерата
Коментари Харесай

Документалният филм на Васил Върбанов „В името на Бог РЪГБИ!“ ще гостува в Бургас

На 14 септември (четвъртък)Културен Дом НХКще бъде хазаин на премиерата на документалния филм наВасил Върбанов – „ В името на Бог РЪГБИ! “. От 18:30 часа, преди началото на прожекцията, създателят ще го показа на публиката персонално.

Гостуването на кино лентата в Бургас съответствува с провеждането на шампионата за Световната купа по ръгби, отдаден на 200 години от основаване на този известен спорт. А Българска национална телевизия, където Васил Върбанов прави едно от най-хубавите музикални излъчвания в българския ефир, наречено „ Моят плейлист “, ще излъчи онлайн някои от най-интригуващите конфликти в дните от 8 септември до 28 октомври, когато е финалът.

„ В името на Бог РЪГБИ!’ще запознае бургаската аудитория с турбулентната история на великата игра у нас. Филмът е копродукция сБългарската национална телевизияи е сниман от двама от най-забележителните български кинематографисти –Крум РодригесиОрлин Руевски.

Фокусът на продукцията е РЪГБИ като вяра и нейните апостоли в България. Разказът надскача спортния подтекст и дава доста по-широка картина на живота у нас през другите интервали на 20 век. И следствията от наложената система в живота ни до през днешния ден.

Със специфичното участиена проф. Веселин Методиев, доктор Димитър Стоянович, Орлин Павлов, Владимир Ампов-Графа, Благовест и Светослав Аргирови, Велислав Стоянов, Насо Русков, Андре Токев, Благой Иванов-Багата и други.

Билети ще намерите онлайн - в системата на EypayGo:https://epaygo.bg/4236627099, както и на всяка каса на EasyPay в страната.

" В името на Бог РЪГБИ! "

сценарист и режисьор: Васил Върбанов

оператори: Крум Родригес и Орлин Руевски
художник: Текра Алексиева

продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц

копродуцент: Българска национална телевизия

С поддръжката на Програма " Култура " на Столична община

Със съдействието на SPORT DEPOT!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР