На 14 май в Окръжния съд на САЩ в Северния

...
На 14 май в Окръжния съд на САЩ в Северния
Коментари Харесай

Apple отново даде Samsung на съд c обвинение в кражба на дизайна на iPhone

На 14 май в Окръжния съд на Съединени американски щати в Северния регион на Калифорния още веднъж се възобновява патентния развой сред Apple и Samsung. Решението по делото беше оповестено няколко пъти, само че Samsung не го устройваше.
През 2012 година, съдът призна Samsung за отговорен в нарушение на няколко патента на Apple. Вследствие подреди на корейската компания да заплати към един милиард $ обезщетение. Samsung отиде до Върховния съд на Съединени американски щати с цел да се реализира понижаване на тази сума до 548 милиона $. Адвокатите на корейците обаче видяха опция за още по-силно понижаване на компенсацията.

Делото бе върнато назад в Окръжния съд, а в този момент съдията Луси Кох още веднъж ще дефинира размерът на вредите, които е претърпяла Apple. Според Кох, в предходното решение съдът е изходил от това, че е считал за предмет на нарушаването целия смарт телефон на Samsung в съединен тип.

Сега обаче следва преизчисляване на компенсацията предвид на обстоятелството, че обект на нарушаване са обособени съставни елементи от устройствата. Адвокатите на Apple от своя страна пък ще би трябвало да убедят съда, че смарт телефоните са цялостни устройства. Те не могат да се продават без съставни елементи, основани от Samsung в нарушаване на патентното законодателство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР