На 14 март се отбелязва Световния ден на бъбречните заболявания.

...
На 14 март се отбелязва Световния ден на бъбречните заболявания.
Коментари Харесай

Нефролози във ВМА ще преглеждат безплатно

На 14 март се отбелязва Световния ден на бъбречните болести. Затова на този ден нефролозите от ВМА ще съветват гратис. Вратите на Клиниката по нефрология ще бъдат отворени за пациенти, които желаят да си създадат профилактичен обзор, от 9 до 12 часа, оповестяват от болничното заведение. Направление от персоналния доктор не е належащо. Прегледите в клиниката обаче ще се правят единствено след авансово записване на тел. 02/922 51 73, сред 12 и 14 часа.
Бъбречни проблеми има всеки осми българин, сочи тревожната статистика. Коварното при тези болести е, че дълго време могат да се развиват без признаци, до момента в който не настъпят съществени затруднения. Затова рекомендацията към пациентите е постоянно да си вършат проучвания и профилактично да търсят консултация със експерт.
Световният бъбречен ден се отбелязва от 2006 година насам, като през 2019 година световната акция е под надпис: „ Здрави бъбреци за всеки и навсякъде”. Акцент е предварителната защита на хроничната бъбречна непълнота, която предизвиква гибелта на 2,4 млн. души всяка година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР