На 13-ти и 14-ти октомври 2022 година д-р Анелия Димитрова

...
На 13-ти и 14-ти октомври 2022 година д-р Анелия Димитрова
Коментари Харесай

Представители на общинското ръководство и екипът на ДЦДУ – гр. Свищов взеха участие в Международна конференция „Подкрепа и партньорство в приобщаването“ 

На 13-ти и 14-ти октомври 2022 година доктор Анелия Димитрова – зам. кмет на Община Свищов, госпожа Румяна Кузева – Началник Отдел „ Образование “ и екипът на ДЦДУ – гр. Свищов взеха присъединяване в Международна конференция „ Подкрепа и партньорство в приобщаването “.

Събитието е проведено от Фондация „ Карин дом “, гр. Варна, като в границите на четири дискусионни панела бяха показани политики и практики в приобщаването на деца със специфични потребности от страна на домакините Фондация „ Карин дом “, СУ „ Св. Климент Охридски “, ЦСОП – гр. Варна, родители на деца със СП, Център „ Хелтикс “ – гр. София и Дневен център за деца с увреждания, гр. Свищов. Гост – лектори на събитието бяха представители от Белгия, Португалия, Италия, Норвегия и Исландия.

Директорът на ДЦДУ, гр. Свищов – госпожа Теменужка Тодорова презентира пред интернационалната публика пренесените модели и подходи в работата на обществената услуга в гр. Свищов – резултат от целенасочена общинска политика за развиване на Центъра и усвоени международни практики от страна на експертите през дългогодишното партньорство с Фондация „ Карин дом “, гр. Варна. Изключителен интерес провокира модерната, структурирана и визуализирана лечебна среда на Центъра; обзавеждане и съоръжение, предоставящо голям брой благоприятни условия за развиване на децата.

„ Материалната база и профилирано съоръжение са доста значими и значими, с цел да се отговори съответно на съответните потребности на всяко едно дете. Без задоволително повърхност и подобаващи условия, не могат да се чакат резултати. В тази връзка нашият екип има безрезервна поддръжка от страна на общинското управление – всяка концепция за развиване на екипа е споделена отговорност от страна на Община Свищов. Заедно с това особено внимание отстранявам на екипа, работещ в обществената услуга – хората осигуряващи грижа, терапия, схващане, споделеност и поддръжка, тъй като точно те са най-важният и важен детайл на подкрепящата среда, най-силният мотиватор за децата. “ – показа госпожа Тодорова в своето показване.

Всички посетители имаха опция да посетят и прегледат новата постройка на Фондация „ Карин дом “, гр. Варна. Специално издигната за потребностите на лечебния център, тя дава голям брой благоприятни условия за децата и фамилиите. Госпожа Анелия Димитрова сервира алегоричен подарък на домакините с признателност за сполучливото партньорство и пожелания за от ден на ден осъществени планове в името на детското развиване и благоденствие.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР