На 13 ноември говорителката на китайското Външно министерство Мао Нин

...
На 13 ноември говорителката на китайското Външно министерство Мао Нин
Коментари Харесай

МВнР: Си Дзинпин и Джо Байдън ще обсъдят стратегически, общи и конкретни въпроси, свързани с китайско-американските отношения

На 13 ноември говорителката на китайското Външно министерство Мао Нин разяснява въпроси, свързани с идната среща сред Си Дзинпин и Джо Байдън.

Тя сподели, че двамата държавни глави „ ще обсъдят стратегически, общи и съответни въпроси, свързани с китайско-американските връзки, както и такива, свързани със международния мир и развиване “.

„ Китай не се опасява от съревнование, само че е срещу китайско-американските връзки да бъдат определяни само такива. Китай не се стреми да промени Съединените щати, и Съединени американски щати не би трябвало да се стремят да трансформират Китай. Надяваме се, че американската страна ще извърши своите задължения, като да вземем за пример да не върви към  „ нова студена война “ и да влизат в спор с Китай, а да работим дружно за връщане на връзките ни към тяхното обикновено развиване “, акцентира Мао Нин.

Поредица предходни американски администрации са поели ясни задължения по въпроса с Тайван и Съединени американски щати би трябвало да се придържат съществено към правилото за „ един Китай “ и да не поддържат с на практика дейности стремежите за самостоятелност на Тайван, съобщи говорителката.

По отношение на палестинско-израелския спор Мао Нин уточни, че Китай постоянно е поддържал тясна връзка със страните и е зает с старания за деескалация на напрежението и отбрана на цивилното население. „ Надяваме се, че Съединените щати ще поддържат справедлива и обективна позиция и ще играят градивна роля за постигането на помирение и завършек на войната допустимо най-скоро “, акцентира тя.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР