На 13 февруари /неделя/ от 18 часа ще имаме възможността

...
На 13 февруари /неделя/ от 18 часа ще имаме възможността
Коментари Харесай

 “Уестсайдска история” с Михаела Филева и Виктор Ибришимов

На 13 февруари /неделя/ от 18 часа ще имаме опцията да чуем именития мюзикъл "Уестсайдска история ", написан от Ленард Бърнстейн в зала “България”. „ Уестсайдска история “ е основана от четирима безспорни гении – режисьорът и хореограф Джеръм Робинс, композиторът Ленард Бърнстейн, текстописецът Стивън Сондхайм и драматургът Артър Лорентс. Мюзикълът има премиера на Бродуей на 26 септември 1957 година в Winter Garden Theatre и прави 732 представления.



Историята за неразрешената обич описват с ноти виртуозните музиканти от оркестъра на Софийската филхармония.

Музикалният шедьовър и културен феномен ще се осъществя под диригентската палка на Любомир Денев - наследник. Солисти на концерта са и Виктор Ибришимов.
Спектакълът е част от фамилната стратегия на националния ни оркестър “Фортисимо Фамилия” и в него са включени подбрани елементи от музикалното произведение.
Историята, въодушевена от пиесата на Шекспир – “Ромео и Жулиета” споделя за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от друг етнически генезис – Акулите – бели американци и Ракетите – пуерторикански имигранти, борещи се за надзор над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.



Ленард Бърнстейн – пианистът, диригентът, композиторът – индивидът, който дирижира Нюйоркската филхармония в продължение на 11 години е основателят на музикалния феномен, който не стопира да се играе и през днешния ден по най-големите музикални и театрални подиуми по света.Той записва мюзикъла с Ню Йоркска филхармония в осъществяване на Хосе Карерас и Кири Те Канава пет години преди гибелта си през 1984 година.
Записът се трансформира в неоспоримо съвършенство, а процесът по записването му е филмиран в документалния филм „ The making of West Side Story “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР