На 13 декември Административен съд Враца отхвърли жалбите на двама

...
На 13 декември Административен съд Враца отхвърли жалбите на двама
Коментари Харесай

Кметът на Козлодуй спечели дело срещу бивши служители на общинско предприятие

На 13 декември Административен съд Враца отхвърли жалбите на двама чиновници на общинското дружество „ Комунални дейности”, които твърдяха, че са дискриминирани от кмета Маринела Николова. През пролетта на 2016-та година персонално кметът на общината е засякла сметоизвозващата машина, натоварена с пластмасови боклуци за предаване на пункт в Козлодуй и асимилиране на парите непосредствено от чиновниците. И тримата чиновници тогава са напуснали общинското дружество. Двама от тях обаче са подали тъжба в Комисията за отбрана от дискриминация /КЗД/, че против тях е осъществена дискриминация на етнически симптом. КЗД в кореспонденция открива, че няма съображение за сходни искания. Д.Б.П. и Г.Ц.Д. апелират решението на Комисията в съда и през 2016-та година стартира делото.
„ Анализът на доказателствата постанова извод, че по отношение на жалбоподателите не е сбъднат тормоз по етнически симптом, който да ги отличава от останалите лица, третирани по-благоприятно и не е открита причинна връзка сред държанието на кмета на общината по отношение на тях точно по отношение на другия им генезис. Възражението на жалбоподателите, че са били принудени да изоставен работа, като изказване за друго отнасяне по отношение на тях, е също безпричинно. От данните по делото не се открива такова държание, което да съставлява насила. От показаните в преписката молби за преустановяване на трудовите им правни отношения е видно, че същите непринудено са упражнили правото си да прекратят трудовите си контракти, посредством отправяне на съответните молби за това до работодателя си”, се споделя в решението на Съда.
В последна сметка Административен съд, Враца отхвърли жалбите на двамата някогашни чиновници на Оперативна програма „ КД”.
Решението предстои на обжалване Върховния административен съд.
„ Сигурно, в случай че някой благодетел юрист ги посъветва, ще апелират, само че надали последваща инстанция ще се произнесе в тяхна изгода, тъй като не са прави”, разяснява Маринела Николова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР