На 13 април от 13.30 часа в зала 22 септември“

...
На 13 април от 13.30 часа в зала 22 септември“
Коментари Харесай

Координационна среща с фокус превенция на трафика на хора, сред потърпевшите от войната в Украйна ще се проведе в Благоевград

На 13 април от 13.30 часа в зала „ 22 септември “ ще се организира координационна среща по отношение на възходящата бежанска вълна, която идва в Благоевград от Украйна.

Основната цел на срещата е да се обсъдят рисковете, подбудени от военния спор в Република Украйна, в частност уязвимостта от замесване в трафик на хора, употреба и други незаконни действия, пред които са изправени разселените лица.

Постигането на обединени и координирани дейности ще сложи основите за генериране на съответни районни ограничения за отбрана на главните човешки права на бежанците, пребиваващи на територията на община Благоевград.

Поканена за присъединяване е Калина Константинова, заместител министър-председател по дейно ръководство и ръководител на Националната комисия за битка с трафика на хора към Министерски съвет. В събитието ще вземат присъединяване представители на всички съответстващи институции и интернационалните организации на централно и локално равнище, в т. ч. Главна дирекция „ Гранична полиция “, Държавна организация за бежанците, секретариата на Националната комисия за битка с трафика на хора, представители на Областната администрация, дирекциите „ Образование и нововъведения “, „ Обществено здраве “ и Координационнен пункт към Община Благоевград, Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи, Граничен полицейски сектор – Петрич, районните ведомства по Социално подкрепяне, Служба по заетостта, Социална протекция, както и представители на Върховния комисариат на бежанците на Организация на обединените нации и Международна организация по миграция.

Координационната работна намира се провежда от Община Благоевград в партньорство със секретаря на Местната комисия за битка с трафика на хора (МКБТХ), Благоевград и секретариата на Националната комисия за битка с трафика на хора към Министерския съвет. Техническата обезпеченост за осъществяване на събитието се реализира безплатно от Регионална телевизия Дартс, сътрудник на МКБТХ, Благоевград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР