На 13 април /четвъртък/ маестро Емил Табаков ще дирижира Реквием“

...
На 13 април /четвъртък/ маестро Емил Табаков ще дирижира Реквием“
Коментари Харесай

Община Русе с празнична програма за Великден

На 13 април /четвъртък/ маестро Емил Табаков ще дирижира „ Реквием “ от Антонио Дворжак. В него ще се включат хорът и оркестърът на Държавна опера Русе, Смесен хор „ Дунавски звуци “ и солистите Теодора Чукурска, Андреана Николова, Михаил Михайлов и Пламен Бейков. Спектакълът ще се състои в зала „ Филхармония “ от 19 ч.

В Страстната седмица най-малките ще могат да се включат в боядисването на яйца, което се провежда от Регионална библиотека „ Любен Каравелов “ и БЧК. Веселият празник ще стартира в 13:30 на 13 април /четвъртък/ на площад „ Батенберг “.

На 15 април /събота/ жителите на Червена вода ще се насладят на Великденски фолклорен концерт на Общинския детски център за просвета и изкуство. Събитието ще стартира в 17 ч. и в него ще се включат Детско – младежки фолклорен отбор „ Зорница ” и национален хор към състава, както и Школа за национално пеене.

В неделя от 11 празничната стратегия ще завърши с обичайното за града Великденско хоро. То се провежда от Община Русе и Фолклорен танцов спектакъл „ Найден Киров “, а на сцената със свои осъществявания ще се показват ФТТ „ Найден Киров “, фолклорните ансамбли „ Русчуклийче “, „ Зорница “ и „ Здравец “ при ОбДЦКИ, танцов състав „ Зора “ при ОМД. Водещ ще бъде артистът Йовко Кънев.

По време на празничното хоро русенци ще могат да се включат в състезанията за най-красиво писано яйце и за яйце герой. За присъстващите ще има лотария с голям брой награди, като най-голямата е печено агне, а билети ще могат да бъдат закупувани на място.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР