На 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

...
На 12 май, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

Този петък В кадър по БНТ: Гледайте документалния филм Плаване към ледения юг

На 12 май, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в рубриката за настояща документалистика на публичната телевизия „ В кадър “ гледайте кино лентата „ Плаване към ледения юг “ .



Благодарение на вълнуващия свидетелски роман на журналистката Мария Чернева и неповторимите фрагменти, снимани от камерата на операторката Анна Андреева, феновете на Българската национална телевизия ще имат опцията да се качат на борда на първия български полярен транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “ и да съпреживеят неподправените страсти по пътя към осъществяването на значимата задача – достигането до българската изследователска база „ Св. Климент Охридски “ на остров Ливингстън.



Документалният филм „ Плаване към ледения юг “ наблюдава в подробност живота на борда на кораба „ Св. Св. Кирил и Методий “ с всички паники и триумфи на неговия екипаж, с провокациите при посрещането и превъзмогването на рискови стихии, само че и с изненадите, свързани с разнообразните метеорологични условия, които предлага международният океан.



По какъв метод се зарежда с гориво един задокеански транспортен съд, по какъв начин се оправя с насъбрания отпадък, може ли плавателният съд самичък да си създаде сладка вода, доколко е осъществено здравното обезпечаване на екипажа, по какъв начин лекарят на борда се готви за непредвидени обстановки и какво концентрира вниманието му – гледайте кино лентата на Мария Чернева с режисьор Ара Хугасян „ Плаване към ледения юг “ на 12 май, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1.



Следете поредицата „ ПЛАВАНЕ КЪМ ЛЕДЕНИЯ ЮГ “ онлайн на BNTNEWS.BG, в мобилното приложение BNT NEWS, както и в формалния YouTube канал на Българската национална телевизия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР