На 12 март избухна пожар на бившето летище Берлин Тегел,

...
На 12 март избухна пожар на бившето летище Берлин Тегел,
Коментари Харесай

Жилища за украински бежанци изгоряха в Германия, подозират умишлен палеж

На 12 март избухна пожар на бившето летище Берлин Тегел, където се намира един от най-големите центрове за бежанци от Украйна в Германия. Полицията не изключва събитието да не е инцидентно. Подробности бяха споделени днес в DW.

Медиите оповестиха, че локалната полиция организира следствие по хипотетичен палеж.

„ Все още не е открито дали този пожар е породен от немарливост или тенденциозен палеж “, акцентира говорителката на ведомството.

Все още не е известна точната причина за пожара.
 пожар, бежански център, център за подкрепяне на бежанци, краткотрайно жилище за бежанци, център за подкрепяне на бежанци Снимки от мястото Снимка: DWПожар в бежански център: какво се случи
На 12 март пламна павилион, в който краткотрайно са настанени бежанци. Там са живеели 300 украинци.

Около 100 спасители са взели участие в гасенето на огъня, само че постройката от 1000 кв. м е изгоряла изцяло. Стотици хора, които са били вътре, са съумели да избягат.

Центърът на летище Тегел е един от най-големите в Германия. Предназначен е за седем хиляди бежанци, сега в него живеят към 4,5 хиляди души. Отначало там одобряваха единствено избягалите от войната в Украйна, само че по-късно изискванията бяха разширени.

По-рано беше съобщено, че изгорялата структура е била предопределена за 380 бежанци. Освен жителите й, бяха евакуирани и хора от най-близките четири пространства. На тези, които са живели във краткотрайни жилища, унищожени от пожар, е предоставена опция.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР