На 12 август 2016 г. двамата осъдени потеглили с каруца

...
На 12 август 2016 г. двамата осъдени потеглили с каруца
Коментари Харесай

Крадци удрят с юмруци баба в главата, делят откраднатото с коня си

На 12 август 2016 година двамата наказани потеглили с каруца от село Дряновец, община Бяла, където живеят, за село Осиково, община Попово. Намеренията им били да крадат желязо. Двамата разполагали с информация за самотно живеещата 84-годишна Б. А., чийто наследник бил предприемач, и решили да извършат обир.

Пламен Ангелов и Жельо Жоров проникнали в дома на спящата жена през таванско помещение. Със стълба те се изкачили на покрива и през капандурата влезнали в жилищните пространства на къщата. 84-годишна жена спяла. Двамата я събудили и почнали да желаят парите й, като осветявали спалнята й единствено със запалки, с цел да не бъдат разпознати. 

Жената в началото отказала да им даде пари и злато. След няколко удара с пестник в главата й, уплашената бабичка дала отделените за медикаментите й 120 лв.. След това я завързали за печката с въжета и лишили мобилния й телефон и лакомства, които намерили в дома й.

Тъй като не съумели да отворят входната врата на къщата, били принудени да изоставен ограбения дом още веднъж през тавана. В края на селото, където оставили каруцата с коня, причинителите на грабежа поделили на три парите на старата жена - за тях двамата и за коня. 

Пет дни след закононарушението Пламен Ангелов бил арестуван. Жоров се укривал повече от месец и бил арестуван едвам на 29 септември 2016 година

Пламен е изтърпявал седем ефикасни присъди като малолетен, като е излязъл от пандиза през ноември 2015 година Жельо Жоров е осъждан 14 пъти дейно, като присъдата за грабежа на старата жена ще бъде 15-а в биографията му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР