На 12 април в хърватския град Дубровник ще се проведе

...
На 12 април в хърватския град Дубровник ще се проведе
Коментари Харесай

Сътрудничеството „16+1 дава силен тласък на китайско-европейските отношения

На 12 април в хърватския град Дубровник ще се организира 8-та среща на водачите на Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Благодарение на съдействието в границите на „ 16+1 ", търговско-икономическите връзки, инфраструктурните взаимовръзки и другарството сред народите се укрепиха и бе импортирана нова витална мощ в стратегическото партньорство като цяло сред Китай и Европа, съобщи bulgarian.cri.cn.

През миналите 7 години от старта на механизма „ 16+1 ", Китай и страните от ЦИЕ се отнасят равноправно в политическо отношение и водят съдействие от взаимна полза. В същото време 16-те страни от ЦИЕ реагираха интензивно на самодейността на Китай „ Един пояс, веднъж ". Чрез общите им старания, съдействието във формата „ 16+1 " се ускорява с всяка минала година и сферите на продан се уголемяват непрестанно.

Търговско-икономическото съдействие сред Китай и ЦИЕ е плодотворно, взаимните вложения се усилват, инфраструктурните взаимовръзки се засилват, и най-важното е, че форматът „ 16+1 " дава отговор на партньорството за „ мир, напредък, промяна и цивилизация ", взаимната полза за всички страни и европейската интеграция.

Китайският ръководител Си Дзинпин уточни, че съдействието със страните от ЦИЕ е значима съставка от китайско-европейските връзки като цяло. Комбинирането на формата „ 16+1 " и „ Един пояс, веднъж ", стратегическото партньорство сред Китай и Европа и тактиките за развиване на другите страни, са значими средства за обвързването на Китай и Европа като две огромни международни сили, два пазара и две цивилизации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР